Med solide 57 mot 42 stemmer ble Mike Pompeo (54) godkjent som USAs 70. utenriksminister. Seks demokrater stemte for Pompeo. De kommer fra røde stater, dvs stater Trump vant.

Pompeo har et imponerende rulleblad. Han var den beste i sitt kull fra militærakademiet West Point. Han tok jus ved Harvard og har i flere år representert Kansas i Representantenes hus. Pompeo tilhørte Tea Party-bevegelsen, likevel var det mange demokrater som ønsket ham velkommen som CIA-sjef.

Som CIA-sjef leverte Pompeo personlig the daily intelligence-brief til Trump. Pompeo er en tøffing, samtidig er det ingen tvil om hans kvalifikasjoner. Noen demokratiske senatorer trengte forsikringer:

Among them was Sen. Joe Manchin, D-W.Va., who said he met with Pompeo and discussed “his foreign policy perspectives” before deciding his «distinguished time as CIA director and his exemplary career in public service” had earned his vote.

Pompeo sto i fare for ikke å bli anbefalt av utenrikskomiteen i Senatet mandag, men i siste øyeblikk ombestemte Rand Paul seg. Han fikk forsikringer fra Pompeo om at USA kommer til å trekke seg ut av Afghanistan og ikke kommer til å innlate seg på nye militære engasjement.

Hvor mye forsikringene er verdt, vil fremtiden vise.

 

 

 

Senate confirms Mike Pompeo as Trump’s secretary of state

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂