Anti-Trump-mediene og Demokratene fremstiller normal utskiftning av personer som presidenten ikke har tillit til som et angrep på demokratiet. Vi hørten ingen slike ramaskrik da Obama sparket folk. Steve Linick. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

Hver gang Trump viser handlekraft og avsetter en Obama-byråkrat som har motarbeidet ham, skriker Demokratene opp om at det er et overgrep. De sekunderes av mediene, også i Norge.

Nå er det generalinspektøren i State Department som måtte ta sin hatt og gå.

Donald Trump sent a letter to House Speaker Nancy Pelosi informing her that he was firing state department inspector general Steve Linick.

The president told Pelosi he “no longer” had the “fullest confidence” in Linick and promised to send a nominee to the Hill shortly. Later, the state department announced that  Amb. Stephen Akard, a career foreign service officer, would run the inspector general’s office. Akard was chief of staff for the Indiana Economic Development Corporation under then-governor Pence.

Linick motarbeidet Trump under riksrettssaken, da Demokratene kalte inn tjenestemenn på rekke og rad som vitnet mot Trump. Da Republikanerne gikk dem på klingen, f.eks Gorden Sondland, raknet deres fremstilling og viste seg å være basert å presumpsjoner, antagelser. Andre som Kiev-ambassadør Maria Jovanovitsj løy under ed, viser nylig frigitte dokumenter som John Solomon har fått tak i.

Men det spiller ingen rolle. Sannheten er kun en variabel på Demokratisk side. Det er når deres løgnaktige medspillere avsettes at sannheten blir krenket.

Derfor raser også NTB over at Linick ble avsatt.

Demokratene gransker Trumps sparking av generalinspektør ID: 17352930

oppdatert og toppet om med gransking

President Donald Trumps oppsigelse av generalinspektøren som gransket utenriksminister Mike Pompeo, kan være ulovlig, mener ledende demokrater.

Steve Linick har vært generalinspektør i utenriksdepartementet siden 2013 og var kritisk til den politiske slagsiden i departementet under Trump-administrasjonen.

Avskjedigelsen er den siste i en rekke avskjedigelser av generalinspektører i forskjellige departementer som har gjort jobben de var satt til å gjøre.

Linick er den tredje tjenestemannen med vaktbikkjefunksjon som blir oppsagt på kort tid. Lørdag kunngjorde ledende demokrater i Kongressen at de har åpnet gransking.

Pompeo-gransking

Demokratene reagerer kraftig på det de mener er presidentens gjentatte undergraving av tradisjonelt uavhengige tilsynsfunksjoner i regjeringsapparatet.

Eliot Engel, lederen for utenrikskomiteen i Representantenes hus, sier han er kjent med at Linick hadde startet en gransking av Pompeo.

– Avskjedigelsen er en grov handling fra en president som prøver å beskytte en av sine mest lojale tilhengere, utenriksministeren, fra å stilles til ansvar, sier Engel, som mener oppsigelsen kan være lovstridig.

Engel og Bob Menendez fra Senatets utenrikskomité kunngjorde lørdag at de har bedt om innsyn i relevante saksdokumenter for å granske oppsigelsen.

– Pompeos idé

En ikke navngitt demokratisk kongressrådgiver sier Linick undersøkte klager på at Pompeo misbrukte en politisk utnevnt ansatt til å utføre personlige ærend for ham selv og kona.

Ifølge CNNs kilde var det Pompeo selv som tok til orde for å sparke Linick. Utenriksministeren skal ha håndplukket Linicks etterfølger, visepresident Mike Pences tidligere rådgiver Stephen Akard.

Amerikansk UD har bekreftet oppsigelsen av Linick, men vil ikke oppgi noen grunn eller bekrefte hvorvidt Pompeo er satt under etterforskning.

Represalier

Linick ble straffet fordi han på hederlig vis utførte sine plikter ved å beskytte grunnloven og USAs nasjonale sikkerhet, mener Nancy Pelosi.

– Presidenten må slutte med denne typen represalier og gjengjeldelse mot offentlige funksjonærer som jobber for at amerikanere skal være trygge, spesielt i denne tiden med global krise, sier Pelosi, som er Demokratenes leder i Representantenes hus.

Linicks kontor står bak flere rapporter med kritikk av departementets håndtering av personalsaker under Trumps administrasjon.

– Må komme til bunns

Generalinspektører i USA har ansvar for å granske virksomheten til et offentlig organ. De rapporterer direkte til ledelsen i sitt føderale departement, samtidig som de er pålagt å orientere Kongressen direkte.

Administrasjonen må gi Kongressen 30 dagers varsel før de formelt sier opp en generalinspektør, og det varselet kom fredag kveld. I teorien får dermed de folkevalgte tid til å vurdere og potensielt protestere på en avskjedigelse. Men tidligere oppsigelser har ikke blitt forhindret, og flere generalinspektører er erstattet av Trumps politiske allierte.

Utnevnt av Obama

I april sparket Trump Michael Atkinson, som var generalinspektør for etterretningsorganisasjonene, for hans rolle i prosessen som endte med riksrett mot Trump, og deretter var det Glenn Fines tur til å gå fra forsvarsdepartementet.

Linick var påtaleansvarlig i mange år før Barack Obama utnevnte ham til generalinspektør med ansvar for USAs utenriksdepartement, som har et budsjett på over 500 milliarder kroner.

(©NTB)

Demokratene har innført en ny absolutisme: De er demokratiet og demokratiet er Demokratene, for å parafrasere en kjent tysker.

Pelosi og Schumer har innført et nytt gravalvor der selv den minste utskiftning av en tjenestemenn som undergraver den sittende presidenten er et brudd på demokratiet. De skal få det travelt utover.

Men når generalinspektøren gjør jobben sin og leverer resultater som innebærer kritikk av Demokratene, som Michael Horowitz, er ikke mediene like interessert.

 

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂