Komitéen som har gransket stormingen av kongressbygningen i Washington 6. januar 2021 lover nye videoer, lydopptak og beviser under høringen som nå åpner. Men foreløpig er lite nytt lekket ut.

– Når man hører og forstår hvor omfattende denne konspirasjonen var, og hvilke forsøk som ble gjort på å korrumpere hvert eneste nivå og hver eneste instans som var involvert i dette, tror jeg nakkehårene vil reise seg, sier demokraten Elaine Luria, som sitter i komiteen i Representantenes hus som har gransket stormingen som førte til at daværende president Donald Trump ble stilt for riksrett.

– Ved å sette sammen alle bitene og se på dette samlet, tror jeg det amerikanske folk bedre vil forstå hva som skjedde 6. januar i fjor, og hvilke trusler vi kan stå overfor i framtida. (NTB)

Ifølge Breitbart er det derimot lite som tyder på at det vil legges frem noen nye, avgjørende bevis i høringen som ikke allerede var kjent under riksrettssaken mot Trump.

Trump acted provocatively when he called for tens of thousands to protest the certification of the 2020 presidential election. But he did not “incite” the riot at the Capitol — not within the legal definition of the term, or even the common one.

Som kjent begynte demonstranter å marsjere inn i Capitol-bygningen lenge før Trump var ferdig med sin tale. Det er også kjent at Trump sa til sine tilhengere at de skulle «fredelig og patriotisk sørge for at stemmene deres blir hørt».

Det er ingen beviser på at Trump var klar over at en liten minoritet av demonstrantene planla å bryte seg inn i Capitol.

Innmarsjen i Capitol var ikke et opprør. Den eneste personen som ble drept under hendelsen var en Trump-supporter som ble skutt i ansiktet av en politimann, til tross for at hun var ubevæpnet.

Biden-regimet har brutt alle regler i forbindelse med reaksjonene etter 6. januar. Mange har sittet fengslet i lange perioder uten å være tiltalt for noe som helst. Påtalemyndighetene har opptrådt som Demokratenes forlengede arm.

Resultatet er gjentatte brudd på Bill of Rights, og enda større splittelse i et USA som nærmer seg bristepunktet.

Høringen starter klokken 02.00 i natt norsk tid, og sendes direkte på TV midt i beste sendetid i USA. Selv venstreliberale New York Times har innrømmet at dette nok er et desperat forsøk på å snu den nedadgående kurven oppslutningen rundt Biden og Demokratene er inne i, før høstens delstatsvalg.

Breitbart summerer opp hvilke metoder Demokratene har tatt i bruk for å angivelig «forsvare demokratiet».

1: Doble standarder om opptøyer

En innmarsj i Capitol, som varte en kort periode og gjorde lite skade, hvor en Trump-supporter var eneste dødsoffer, resulterte i riksrett mot en avgått president.

Men månedsvis med BLM-opptøyer, som kostet dusinvis av menneskeliv og milliarder av dollar i skadeverk fikk pågå uten reaksjoner.

2: Ingen etterforskning av svikt i sikkerheten rundt Capitol

Blant annet takket Nancy Pelosi nei til et tilbud fra Trump om assistanse fra National Guard. Men Pelosi har aldri blitt stevnet av kongresskomitéen.

3: Ingen lik behandling av Demokrater som har tvilt på valgresultat

Trump og hans støttespillere opptrådte nok kritikkverdig da de forsøkte å presse Mike Pence til å avvise Electoral College. Men dette skiller seg lite fra lignende episoder hvor representanter for Demokratene har opptrådt på samme måte, uten at dette har fått konsekvenser.

I tillegg nevner Breitbart manglende konsekvenser etter at det ble avslørt at Russia Collusion var ren svindel, og hvordan Demokratene overser demonstrasjoner utenfor dommere i Høyesterett etter at Roe mot Wade ble forkastet.

Det toppet seg da Brett Kavanaugh nylig ble utsatt for drapsforsøk. Hvis drapsforsøket hadde vært vellykket, kunne Biden utnevne en liberal kandidat og da trolig gjeninnføre Roe mot Wade.

Selv etter drapsforsøket tillater myndighetene demonstrasjoner utenfor hjemmet til Kavanaugh, og Demokratene blokkerer en ny lov som skal sørge for ekstra sikkerhet for dommerne i Høyesterett.

Bevæpnet mann arrestert ved hjemmet til høyesterettsdommer Brett Kavanaugh

Demokratene har brukt til dels illegale, men også politisk uakseptable metoder, blant annet ved at Pelosi avviste to vitner som minoritetsleder Kevin McCarthy (R) hadde utnevnt til komitéen.

Dette utradisjonelle trekket førte til at McCarthy boikottet hele sirkuset, og Pelosi utnevnte to anti-Trump republikanere.

Det har foregått brudd på det klare skillet i konstitusjonen mellom dømmende og lovgivende myndighet.

I tillegg har sivile rettigheter blitt ignorert. Blant annet ved å stevne privatpersoners telefonhistorikk med så kort frist at de stevnede ikke har hatt tid til å rådføre seg emd advokat, gjerne fulgt opp med trusler om å bli tiltalt for forakt for retten hvis ikke telefonlistene umiddelbart ble overlevert.

Januar 6. komitéen har dessuten gått til det sjokkerende skritt å stevne telefonhistorikken til minoritetsleder Mick McCarthy, noe som er et grovt eksempel på misbruk av rettsvesenet mot en politisk motstander.

Never before, outside of a formal impeachment proceeding, has one party ever put the leader of the opposing party on trial — and never in a process where the outcome could actually be imprisonment. It is a new low, and destroys any hope for unity.

Det hele skal nå avgjøres i en klassisk «show trial», direktesendt på TV i beste sendetid.

Mye tyder på at komitéen ikke er ute etter å finne en slags sannhet om hva som skjedde 6. januar, men heller gjør et desperat forsøk på å snu den negative trenden for Demokratene, slik at valget i høst ikke blir den katastrofen det ser ut til å bli for Biden-regimet og partiet.

Dette er neppe måten å samle nasjonen, redusere splittelse og skape mulighet for en mindre giftig politisk situasjon.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.