Etter at Nancy Pelosi erklærte sin avgang som leder for Demokratene i Representantenes hus, seiler valgfornekteren Hakeem Jeffries opp som sannsynlig erstatter.

Hakeem Jeffries fra Brooklyn, New York er en selverklært ytre venstre-Demokrat. Han har representert New Yorks 8. kongressdistrikt siden 2013.

At han er en valgfornekter skaper tydeligvis ingen problemer for Jeffries. Årsaken er selvsagt at han har nektet på legitimiteten for de riktige valgene.

Jeffries har benektet utfallet av presidentvalget i 2016. I 2020 tvitret Jeffries at tidligere president Donald Trump «aldri» vil bli akseptert «som en legitim president», skriver Breitbart.

Jeffries har også så sent som i august 2020 tviholdt på de falske påstandene om at Trump vant valget i 2016 på grunn av russisk innblanding, svindelen som ble kjent som russia collusion.

Etter årevis med etterforskning gjorde Mueller-høringene det klart allerede sommeren 2019 at de ikke klarte å avdekke noen beviser om et samarbeid mellom Trump og Russland. Men Jeffries – som mange andre Demokrater – lot ikke slike detaljer hindre ham i å fortsatt komme med anklager mot Trump.

I 2018 hevdet Jeffries at to seter i U.S. Supreme Court ble stjålet på grunn av Trumps presidentskap. Men da Biden utnevnte den radikale, venstrevridde Ketanji Brown Jackson til Høyesterett, en kvinne som ikke er kapabel til å definere hva en kvinne er (fordi hun ikke er biolog), da kom det ingen klagende kommentarer fra Jeffries.

Slik er det for de som spiller på «riktig lag». Demokratene med Biden i spissen forsøker å skape en idé om at et demokrati forutsetter at kun ett parti anses som legitimt. Normale mennesker anser en ettpartistat som et diktatur, ikke som et demokratisk forbilde.

Jeffries har gjort og sagt mye som har skapt oppmerksomhet i sin politiske karriere. Han sa om den katastrofale tilbaketrekningen fra Afghanistan at det var «akkurat den riktige avgjørelsen». Dette var etter at 13 amerikanske soldater ble drept i et bombeangrep. Han vedtok en skattelov som reduserte hans egen eiendomsskatt til 200 dollar for en eiendom verdsatt til 1,2 millioner dollar.

I sommer ble Jeffries slaktet da han hevdet at ledende Demokrater ikke støttet Defund the Police, til tross for at flere fremstående Demokrater gjentatte ganger hadde argumentert for denne saken.

Jeffries er tilhenger av at afro-amerikanere skal få erstatning, og anser det som helt klart at USA er preget av strukturell rasisme.

Hvis Jeffries blir valgt som leder for Demokratene, vil hans motstander i Huset sannsynligvis bli Kevin McCarthy (R), som forventes å bli utnevnt som neste speaker.

Les også:

Mueller-høringen avslører et land i dyp krise



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.