USAs president Joe Biden og demokratiske ledere i Kongressen kommer ikke til å forhandle med Republikanerne om gjeldstak i budsjettsamtalene.

Det slo Biden fast i samtaler tirsdag sammen med Senatets flertallsleder Chuck Schumer og demokratenes leder i Representantenes hus, Hakeem Jeffries.

Biden sa til Schumer og Jeffries at han står klar til separate forhandlinger om budsjettet først etter at Republikanerne har lagt fram sin budsjettplan, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Møtet fant sted dagen etter at Representantenes hus’ leder, republikaneren Kevin McCarthy, sa at han lover å vedta et budsjett som hever USAs gjeldstak, men kun om offentlige utgifter begrenses kraftig.

– Nasjonens gjeldsproblemer er en tikkende bombe. Siden presidenten «gjemmer» seg, må Republikanerne ta tak, sa 58-åringen.

Det hvite hus svarte med at McCarthy holder økonomien som «gissel».

Budsjettforhandlingene finner sted samtidig som USA er på vei mot en potensiell finanskrise på grunn av behovet for å heve nasjonens gjeldstak, som nå er på over 31.000 milliarder dollar.

Sentralbanken har sagt at den setter i verk ekstraordinære tiltak for å kunne fortsette å betale regningene, men at det kommer til å bli knapt med penger i sommer.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.