Etterretningskomiteen i Senatet stemte onsdag 10-5 for at Gina Haspel overtar som CIA-sjef etter Mike Pompeo.

To Demokratiske senatorer – Mark Warner (Virginia) og Joe Manchin (W- VA) stemte for. Fire Demokrater og en uavhengig stemte mot.

Flertallet er sikret i plenum etter at Demokratene  Joe Donnelly (Indiana), Bill Nelson (Florida) og Heidi Heitkamp (North Dakota) tirsdag kveld varslet at de ville stemme for. De oppveier de to Republikanerne som har varslet at de vil stemme mot: Rand Paul og John McCain.

Det var CIAs forsterkede forhørsprogram som ble brukt mot Haspel.

The CIA declassified a review that found “no fault with the performance” of Haspel in the destruction of the videotape evidence, which could help clear the air for senators who are troubled by her involvement in the matter.

Haspel svarte nei da hun fikk spørsmål om hun ville si ja til å benytte et slikt forsterket forhørsprogram en annen gang.

Bernie Sanders stemmer mot. Han stemte for John Brennan som ny CIA-sjef i sin tid og Brennan var sjef da forhørsprogrammet var i bruk. Hvorfor vil du da stemme mot Haspel, ble han spurt. – Pga Trumps utenrikspolitikk, svarte Sanders

En astemning i plenum kan komme allerede denne uken.