Mycobacterium Ulcerans, en kjøttetende bakterie som forårsaker burulisår, en tilstand som ikke har noen kjente tilfeller i Norge. Stillbilde: Guardian News / YouTube.

 

Australske myndigheter leter etter svar på hvorfor en mystisk kjøttetende bakterie sprer seg sør i landet.

Forskere har ikke klart å finne ut hvordan bakterien som danner burulisår, sprer seg.

Infeksjonen forårsaker store skader i hud og vev og kan føre til langvarig handikap, deformering, amputering og til og med død.

– Dette er en forferdelig og smertefull lidelse og det er helt nødvendig med videre forskning for å komme til bunns i denne nye helseutfordringen, sier Australias helseminister Greg Hunt. Regjeringen bevilger nå 9 millioner kroner i håp om å kunne løse mysteriet.

– Mitt håp er at forskning vil føre til vi kan få identifisert kilden som forårsaker denne type bakterie, som igjen vil føre til raskere diagnoser, behandling og forebyggende tiltak, sier Hunt.

Den sørlige delstaten Victoria registrerte 182 tilfeller av infeksjonen i 2016, 275 tilfeller i 2017 og 30 så langt i år. Antallet tilfeller og skadegraden øker, samtidig som bakterien sprer seg til nye områder. Forskere som har studert bakterien kaller det en forverrende epidemi, som de ikke vet hvordan de skal stanse.

Rundt 2.000 tilfeller av burulisår blir registrert hvert år verden over. De fleste tilfellene finnes i tropiske regioner i Vest- og Sentral-Afrika.

(©NTB)

 
 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.