Nytt

Irans president Hashem Rouhani sier at USA i løpet av én uke kommer til å få seg en overraskelse, hvis de bryter atomavtalen.

– Vi skal ikke være de første som bryter avtalen, men de bør definitivt være klar over at de kommer til å angre dersom de bryter den, sa Rouhani under en konferanse om kjernefysisk teknologi i Teheran mandag.

– Vi er langt mer forberedt enn det de tror, og de kommer til å innse at hvis de bryter denne avtalen, vil de innen en uke, på mindre enn en uke, se resultatet, het det videre i Rouhanis trussel. (NTB)

Det lyder ikke som trussel om et angrep, mer som en trussel om at Iran har overraskelser klare i form av våpen som avtalen fryser. Assad uttrykte seg på samme måte sommeren 2007 da han sa at han snart ville komme med en nyhet som ville forandre Midtøsten.

Det er bekymring for at Iran har atomanlegg inne i fjell som gjør dem umulig å overvåke eller inspisere.

Skulle Iran presentere bevis for at det har atomvåpen, ville Midtøsten med ett slag være totalt forandret.