Sant’Eugenio-sykehuset i Roma. Foto: Flazaza / Wikimedia Commons.

 

Det er blant de sakene man knapt tror er sanne, og nesten kvier seg for å formidle, men den har stått på trykk i sobre publikasjoner som Il Messaggero og La Stampa:

Den 38 år gamle somaliske statsborgeren Alì Abdella, som har hatt lovlig opphold i Italia i fem år, ble om ettermiddagen på nyttårsaften arrestert ved Sant’Eugenio-sykehuset i Roma etter å ha misbrukt en kvinne på fødeavdelingen seksuelt.

Abdella, tidligere har hatt befatning med politiet, stjal en sykepleier­uniform og begav seg til et rom på fødeavdelingen, hvor en kvinne med fødselsveer og nokså nært forestående nedkomst en stund befant seg alene. Etter først å ha spurt hvordan det gikk, satte han seg ved siden av henne og begynte å beføle henne på innsiden av låret i nærheten av kvinnens imtimsone, for samtidig å masturbere seg selv.

Kvinnen gjorde anskrik, og personalet som straks som henne til unnsetning, nølte ikke med å tilkalle politiet og forhindre Abdella fra å stikke av.

Fremfor dommeren som gav samtykke til varetekts­fengsling, sa somalieren at «bare Gud vet hvorfor jeg gjorde det». Forsvareren har bedt om en psykiatrisk utredning av overgriperen. Saken mot 38-åringen kommer opp for domstolen i Roma den 10. januar.

 

Kjøp «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» av Christopher Caldwell her.