Mannen som er siktet for å ha knivdrept en kvinne på Nav Årstad i forrige uke, ble i 2015 pågrepet for å ha truet to unge kvinner med kniv i Bergen.

Hendelsen skjedde ved studentbyen på Fantoft i Bergen 8. juni i 2015, men ble henlagt to år senere på grunn av bevisets stilling, skriver VG.

– Det handler om et forhold som ligger mer enn seks år tilbake i tid. Vi har lite informasjon om hvilke vurderinger som ble gjort den gang. Siktede skal ha blitt fremstilt for legevakten og fulgt opp av helsevesenet, skriver påtaleleder Gunnar Fløystad i en epost til VG på spørsmål om hvilke vurderinger som ble gjort da saken ble henlagt.

VG har snakket med en av kvinnene som ble truet. Hun sier at hun satt på en parkbenk sammen med en venninne da mannen satte seg ned på samme benk.

– Han begynte plutselig å vifte med en kniv og sa at han ville skade oss om vi ikke ringte politiet. Jeg husker han sa «dere ringer politiet nå», sier kvinnen.

Venninnen ringte politiet. Kort tid etter kom politiet til stedet, og mannen ble pågrepet.

Mannen er nå siktet for å ha drept en kvinne i 50-årene med kniv på Nav Årstad i Bergen mandag i forrige uke. En kvinne i 30-årene ble lettere skadd i knivangrepet.

Les også;

NRKs rungende taushet om Nav-drapsmannens bakgrunn

Marianne Amundsen ble knivdrept på jobb – kvoteflyktningen Abdella Ahmed H. siktet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.