Nytt

Bergen tingrett. Foto: Wolfmann / Wikimedia Commons.

Politiet har pågrepet en mann for overfallet på investor Reidar Osen i 2015. Den siktede mannen er varetektsfengslet i fire uker.

Det var Bergensavisen som først omtalte pågripelsen.

Den siktede mannen er i 30-årene og er av polsk opprinnelse. Han har de siste seks årene i perioder arbeidet i Bergensområdet, skriver avisa.

Han ble pågrepet onsdag forrige uke og ble fremstilt for varetekt i Bergen tingrett fredag, opplyser politiet i en pressemelding. Mannen er nå varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene er i full isolasjon .

Mannen er avhørt og erkjenner ikke straffskyld.

Gjennomgikk gamle spor på ny

Etterforskningen av Osen-saken har pågått i flere runder siden 2015, og saken har lenge vært uløst.

I mars i år ble saken overført til en ny etterforskningsgruppe. Gruppen har på ny gjennomgått elektroniske og biologiske spor fra tidligere faser i etterforskningen og funnet likhetstrekk mellom Osen-saken og en annen ranshandling i Bergensområdet samme år, ifølge politiet.

Mannen som nå er siktet i Osen-saken, er også siktet for denne andre ranshandlingen.

– Ut ifra forklaringene til de to fornærmede mener vi at det har vært minst to andre involverte i begge ranshandlingene. Politiet utelukker ikke flere pågripelser, opplyser politiet videre.

Den siktede mannen ikke er kjent for politiet i Norge fra tidligere.

– Stor påkjenning

Osen sier at han er glad for utviklingen i saken og roser politiet for arbeidet.

– Det har vært en stor påkjenning å vite at overfallsmennene kanskje gikk rundt i Bergen. Jeg er veldig glad for politiets innsats, sier han til Bergens Tidende.

Reidar Osen ble bortført av tre menn i desember 2015. Han ble holdt fanget i flere timer, mishandlet og truet med pistol. Gjerningspersonene krevde at han skulle betale dem 2 millioner kroner. Osen klarte å rømme og ble funnet sterkt nedkjølt av tilfeldige forbipasserende. Han hadde flere knuste tenner, ribbens- og brystbensbrudd, hevelser flere steder på kroppen og skader i den ene nyren.

 

Les også