Væpnet politi har rykket ut til et Nav-kontor på Danmarksplass i Bergen den 20. september 2021. Foto: Marit Hommedal / NTB.

Flere ansatte på Nav Årstad i Bergen, der to ansatte ble knivstukket mandag, har gjennom flere år mottatt grove og alvorlige trusler fra brukere, skriver VG.

Avisen har gått gjennom rettsdokumenter der en rekke personer er dømt og tiltalt for trusler mot Nav-ansatte på kontoret på Årstad de siste årene. Flere av sakene gjelder drapstrusler, andre trusler og krenkende atferd.

En mann i 30-årene ble mandag formiddag pågrepet etter å ha knivstukket to ansatte ved Nav-kontoret Årstad. En kvinne i slutten av 50-årene døde av skadene, mens en kvinne i midten av 30-årene er lettere skadd.

Både arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte har mandag sagt at Nav igjen må gå gjennom sikkerheten rundt sine kontorer.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂