Familie på restaurant i Bejing, Kina. Foto: Heiko Junge / NTB

På grunn av lave fødselstall har mange sykehus i Kina besluttet å ikke lenger ha et tilbud for fødende. Det kan være et signal om at folket ser mørkt på fremtiden.

Sykehus i flere provinser, inkludert i det østlige Zhejiang og det sørlige Jiangxi, har de siste to månedene kunngjort at de vil stenge sine fødeavdelinger, ifølge meddelelser sett av Reuters.

NTB-Reuters melder om saken.

Ifølge det statsstøttede nyhetsbyrået Daily Economic News gjelder det også flere andre sykehus i Kina, som på grunn av det synkende antallet nyfødte ikke lenger har mulighet for å betjene sine fødeavdelinger.

Kinas befolkning falt for andre år på rad i fjor, og myndighetene frykter nedgangen vil ha langsiktige konsekvenser for landets økonomiske vekst.

Fødselstallene oppfattes gjerne som en indikator for befolkningens tro på fremtiden. I Kina er er det en rekke piler som ikke peker i riktig retning, blant er det frykt knyttet til landets økonomi.

Stadig flere av landets innbyggere får med seg den illevarslende utviklingen i boligmarkedet, der det fryktes et massivt krakk som kan ramme hele samfunnet.

Kinas utenrikspolitiske situasjon, med et stadig mer kjølig forhold til både vesten, India og naboer i regionen, skaper heller ikke generell optimisme i landet.

Les også: 

Moody’s: Dårligere utsikter for Kinas kredittverdighet

Bestill fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.