Kinas befolkning har steget og er nå på 1,4 milliarder, viser en ny folketelling. Streng ettbarnspolitikk gjennom flere år, virket, men så ble myndighetene bekymret for en endret befolkningssammensetning med for mange gamle og slakket på reglene.

Folketellingen viser at landets innbyggertall har steget med drøyt 5 prosent siden forrige telling, i alt 72 millioner mennesker.

Til tross for frykt for fallende fødselstall og en aldrende befolkningen er det nå altså 1,411 milliarder mennesker i Kina.

Kina kan ikke oppfylle sine maktambisjoner hvis befolkningen gråner. Men stigende tall byr også på problemer: Kjønnsubalanse er ett av dem: Det er 105 gutter mot 100 jenter. Grunnen er abort. Kineserne vil ha gutter.

følge den statlig kontrollerte avisa People’s Daily, viser folketellingen videre at 63,9 prosent av befolkningen bor i byer. 18,7 prosent av befolkningen er 60 år eller eldre. Når det gjelder kjønnsbalansen, er det 105 menn for 100 kvinner. (NTB)


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.