Det var Marianne Amundsen (57) som ble drept på Nav-kontoret på Danmarks plass i Bergen 20. september. Abdella Ahmed H. (39) fra Libya er siktet for drapet.

57-åringen var leder på kontoret, og skulle den dagen delta på et avtalt brukermøte med den nå drapssiktede libyeren. Han er i tillegg siktet for grov kroppsskade mot Amundsens kollega Ida Aulin (29), som også var med på møtet.

Amundsen beskrives som omsorgsfull og dyktig.

– De etterlatte kjenner på dyp sorg, fortvilelse og sinne etter å ha mistet sin høyt elskede mor, datter og søster, Marianne Amundsen, skriver familien i en pressemelding.

De etterlatte trenger ro og rom for å sørge, og ber om respekt for det, skriver familien.

Direktør i Nav Vestland, Anne Kverneland Bogsnes, sier til VG at Amundsens kolleger beskriver avdøde som et veldig godt menneske.

– De beskriver henne som omsorgsfull og dyktig og flink på alle måter, sier Bogsnes.

Også 29 år gamle Ida Aulin ble knivstukket og skadet.

– Hun er nå utskrevet fra sykehus, men er sterkt medtatt som følge av skader og hendelsen. Hun er også tungt preget av at en nær og kjær kollega er revet bort, opplyser bistandsadvokat May Britt Løvik i en pressemelding fra familien.

Abdella Ahmed H. ble sist tirsdag varetektsfengslet, siktet for drap og grov kroppsskade etter knivangrepet.

Han kom til Norge som kvoteflyktning sammen med familien i 2011, da det var borgerkrig i Libya. For noen år siden var han student i Bergen. Han fikk norsk statsborgerskap i 2019.

Abdella Ahmed H. er tidligere ustraffet, og er ikke en kjenning av politiet. Han fikk et forelegg i 2018 som politiet ikke anser som relevant for drapssaken.

VG har tidligere erfart at Marianne Amundsen ble knivstukket flere ganger i overkroppen.

Vitner fortalte politiet like etter hendelsen at den ene kvinnen ble knivstukket i ryggen, og at den andre ble knivstukket flere ganger i overkroppen.

En nabo sa til avisen at siktede har virket ustabil over lengre tid, blant annet skal han ha satt fyr på ting utenfor leiligheten.

– Jeg synes han er skummel. Sist gang jeg skulle i kjelleren, drev han og knuste ting der nede. Han kan også trampe, skrike og bråke i oppgangen, sier naboen.

Politiadvokat Christine Møen Wisløff har tidligere sagt at politiet vurderer å be om psykiatrisk undersøkelse av siktede. Dette gjøres i saker hvor det er tvil om en siktets tilregnelighet på gjerningstidspunktet.

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.