Eva Aarskog, barnevernspedagog og spesialkurator, er ansatt i den kommunale sosialtjenesten i Nav Bergenhus. Hun representerer også Fellesorganisasjonen (FO) i LO Bergen og omland og mener Nav-ansatte må få et risikotillegg i lønna. Tillegget bør komme inn som et krav i lokale forhandlinger i den kommunale sosialtjenesten i Nav, sier hun til FriFagbevegelse.

Arbeidet i sosialtjenesten handler blant annet om å bevilge økonomisk sosialhjelp og forvalte pengene til folk. De ansatte forholder seg til mennesker i krise.

Aarskog vil ikke tallfeste hva risikotillegget bør være. Hun vil ta det opp på klubbmøte på arbeidsplassen.

Hva er Eva Aarskog redd for i arbeidshverdagen?

«Fysiske angrep. Vi kan ikke si at det ikke kommer til å skje, for vi vet at det er skjedd flere drap».

Renathe Remes Øen, hovedtillitsvalgt for FO i Bergen kommune sier at risikotillegg har vært diskutert i FO flere ganger. «Det er ikke en ukjent problemstilling. Men vi skal tenke oss nøye om før vi krever det», sier hun. Øen mener det reiser flere dilemmaer og at FO har sett at det kan være vanskelig å finne en god innretning på et slikt tillegg.

Marianne Amundsen (57) ble knivstukket og drept på Nav-kontoret på Danmarks plass i Bergen i 2021 av Abdella Ahmed H. fra Libya. Problemet med vold mot ansatte i blant annet Nav og i skoler er reelt.

Det mange ikke vil stille spørsmål ved er om innvandringspolitikken bidrar til økt voldsnivå. Hvis man ser på tallene over hvilke skoler i Oslo som har et høyt antall episoder med vold mot lærere eller elever så kommer ofte skoler i innvandrerdominerte bydeler dårlig ut. Man kan få inntrykk av at jo mer multikulturelt samfunnet blir, jo mer voldelig blir det også.

Offentlig ansatte i blant annet sosialtjenesten og i skolesystemet støtter ofte i betydelig grad opp om et multikulturelt samfunn med stor invandring fra andre deler av verden. Kan politikken de støtter medvirke til å gi økte voldstrusler på deres egen arbeidsplass, og i samfunnet generelt sett? Spørsmålet er kanskje provoserende, men det bør stilles.

Marianne Amundsen ble knivdrept på jobb – kvoteflyktningen Abdella Ahmed H. siktet

Skolebarn betaler prisen for hodeløs innvandring

NRK bekymret for volden i skolen, men spør ikke om årsakene

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.