Flere fødende kvinner er blant de sårede, ifølge guvernøren i Mariupol, som siteres av TV-stasjonen Sky News.

– Mariupol. Direkte angrep fra russiske styrker mot fødeklinikken. Mennesker og barn ligger i ruinene. En krigsforbrytelse, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på Twitter.

Opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder. Men bilder som skal være tatt ved sykehuset, viser store ødeleggelser.

Båret bort

Pavlo Kyrylenko, lederen for de ukrainske militærmyndighetene i fylket Donetsk, sier det er ansatte som så langt er bekreftet såret. Foreløpig skal det ikke ha blitt funnet noen sårede barn, og heller ingen drepte.

Kyrylenko mener piloten som gjennomførte angrepet, må ha visst hva han traff. Et bilde fra åstedet viser en gravid kvinne som bæres bort på en båre. Sykehusbygningen ser ut til å ha fått store skader.

– Det er få ting som er mer moralsk fordervet enn å rette angrep mot sårbare og forsvarsløse, skriver Storbritannias statsminister Boris Johnson på Twitter etter angrepet i Mariupol.

Han fordømmer flyangrepet og understreker at Russlands president Vladimir Putin må holdes ansvarlig for sine forbrytelser.

FN: – Må stanses

Etter meldingene om angrepet i beleirede Mariupol understreker FN at angrep aldri må rettes mot helseinstitusjoner.

FN og Verdens helseorganisasjon (WHO) har bedt om at angrep på sykehus, helsearbeidere og ambulanser må stanses omgående, sa talsmannen Stephane Dujarric på en pressekonferanse i New York.

Så langt i krigen i Ukraina er det dokumentert 18 slike angrep, ifølge WHO.

Ifølge FN er det bekreftet at over 500 sivile er drept i Ukraina, og over 900 er såret. Men de reelle tallene kan være langt høyere. Pavlo Kyrylenko hevder at over 1.200 sivile er drept bare i Mariupol.

– Jeg er rystet over rapportene fra Ukraina om sårede sivile etter Russlands bombing av et sykehus med en fødeavdeling i Mariupol. Sivile skal beskyttes. Sykehus er ikke militære mål, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en uttalelse.

Myndighetene i USA beskriver angrepet mot sykehuset i byen som barbarisk. Regjeringen i Russland har så langt ikke kommentert opplysningene om sykehusangrepet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.