President Volodymyr Zelenskyj kritiserer omverdenen for ikke å komme Ukraina til unnsetning.

– I dag forsvarer vi landet vårt alene. Som i går følger verdens mektigste styrker med på avstand, sier den ukrainske presidenten i en videotale, gjengtitt av BBC.

– Ble Russland overbevist av gårsdagens sanksjoner? Vi hører i lufta og ser på bakken at det ikke var nok, fortsetter Zelenskyj.

På både ukrainsk og russisk oppfordrer han på nytt Russland til våpenhvile.

– Før eller siden må Russland snakke med oss om hvordan vi skal få en slutt på kamphandlingene og stanse denne invasjonen. Jo før slike samtaler kan innledes, jo mindre vil Russlands tap bli, sier Zelenskyj.

Ifølge den ukrainske presidenten angriper Russland både militære og sivile mål, mens den russiske forsvarsledelsen fastholder at angrepene bare er rettet mot militære mål som militærbaser, radaranlegg, flybaser og luftforsvarsanlegg.

Flere medier har vist bilder som viser ødelagte boligblokker, blant annet i byen Mariupol, og BBC viste i morgentimene fredag verifiserte opptak fra et boligområde i Kyiv som var truffet.

Ordføreren i Kyiv har tidligere opplyst at minst tre mennesker er såret i russiske rakettangrep, men det er ennå ikke kommet bekreftede meldinger om drepte sivile i krigen.

Les også:

Julie Wilhelmsen tror Putin går etter hele Ukraina

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.