Foto: Stortinget

Se godt på denne mannen for han er snart glemt: Kårstein Eidem Løvås fra Høyre. Radioansiktet fra P4 har siden 2013 sittet på Høyre-benken på Stortinget for Vestfold. Nå, akkurat i disse dager, får han oppmerksomhet på et område han tidligere er helt ukjent for: Innvandring og integrering. Om kort tid er han igjen tilbake i obskuritetens mørke, vekk fra riksdekkende medias førstesider og som før opptatt av togtider og lokal næringspolitikk – tematisk der han hører hjemme.

Da Human Rights Service (HRS) ved Hege Storhaug 1. oktober lanserte sitt fotoprosjekt, der de oppfordret leserne til å dokumentere den kulturelle revolusjonen som utspilles i Norge rett foran øynene for alle som vil se, ble det rabalder. For så vidt ikke noe nytt, da de modige damene i HRS stadig dytter grenser. Heller ikke overraskende at ”the ususal suspects” fra den anstendige klassen kastet seg over HRS for nok en gang ”å ta” dem. Good luck, alle sammen. Dere taler en tapt sak.

Det samtidige ropet om å frata HRS statsstøtten på 1,8 millioner kroner er heller ikke noe nytt, derimot er det verdt å dvele litt ved hvem fra de politiske partiene som gis taletid om dette temaet. La oss håpe at det er en skinnmanøver fra partitoppene når man skremmer ut temmelig ukjente stortingsrepresentanter som henholdsvis Geir Jørgen Bekkevold fra Krf, Arild Grande fra Ap og Kårstein Eidem Løvås fra Høyre, for å tale HRS og deres fotoprosjekt midt i mot. Man kan etter dette slutte at saken neppe gis stor tyngde fra disse partiene, statsstøtten til HRS handler tross alt om et fillebeløp.

KrF og Ap har gjentatte ganger demonstrert at de ikke evner å ta realitetene rundt innvandring og integrasjon ordentlig innover seg. Det bør være nok å nevne KrFs lunkne holdning til FrP etter valget, og Aps Jan Bøhler som først nylig – og solide 15-20 år på etterskudd – har innsett hvilke enorme endringer som har funnet og fortsatt finner sted i hans hjemtrakter Groruddalen. La oss derfor forbigå disse niqab-frie herrene i stillhet.

Mer påfallende er det at Høyre via Løvås flagger en holdning til HRS, innvandring og integrering som – selv om man måtte være uenig med HRS i deres prosjekt – virker umåtelig fordummende. Han siteres på NRK med følgende utsagn:

– De ber om bilder av Norge, med en undertone om at det handler om den kulturelle revolusjonen og islam, sier stortingsrepresentant Kårstein Løvaas (H).

Deretter følger en kopi av en e-post sendt HRS, med denne ordlyden:

Ruslet bort til vinduet og tok dette bildet av Norge nå. Publisér gjerne. Lykke til og god bedring.

Hilsen
Kårstein Eidem Løvaas

Ledsaget av dette bildet:

Løvås bruker videre FB-siden sin som et sannhetsvitne på at han står støtt i sin sak:

På facebooksiden sin ser han at flere følger hans eksempel.

– Jeg synes det er en fin markering dersom folk markerer det på den måten, sier han og fortsetter:

– Vi må fylle innboksen deres med det vakre Norge. Kanskje det kan balansere bildet HRS har av Norge i dag.

Dette skriver en privilegert mann fra sin hytte på fjellet. Han bor i en av de blåeste valgkretsene i en av de blåeste kommunene (Nøtterøy, Høyre 35,4 % i 2017) i Norge. I sin velholdte enebolig med sjøutsikt, beliggende bak et hvitmalt stakittgjerde i en stille blindvei, bor han mentalt så langt unna moralpolitiet på Grønland og klanene i Groruddalen som det nesten er mulig å komme.

Kun når han setter seg i sin miljøbevisste Tesla og kjører innover til Tønsberg, vil han etterhvert se hijab’ene og chador’ene dukke opp langsmed Smidsrødveien. Om synet av disse åpenbart uintegrerte skikkelsene, deres tankegods eller deres status som likestilte kvinner avstedkommer noen nærmere refleksjon for ham, får bli opptil andre å spekulere i.

Sist Kårstein Eidem Løvås pådro seg litt oppmerksomhet i en mediekanal, var i lokalavisen Tønsbergs Blad i forbindelse med NSBs ruteomlegging for et år siden. Der hevdet han at pendlerne ville spare 30 minutter inn til Oslo i forbindelse med ruteomleggingen. Men han ble raskt irettesatt av NSB for å ta for hardt i. Selv om han stod på sitt, hadde NSB selvsagt rett.

La oss håpe at noen lenger opp i Høyres partihierarki tar tak i Løvås og gir ham et kræsjkurs i islam, innvandring og integrering – sett fra f.eks. Grønlandsleiret eller Bjørnholt skole i Oslo. Da sparer han både seg selv og sitt parti for flere kleine og ureflekterte ”tilsvar” til kvinner han ikke engang når til knærne.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.