Nytt

Voldtekten skjedde i april iår da asylsøkeren fra Ghana dro en kvinne ut av et telt og truet kjæresten hennes med machete. Han ranet paret før han voldtok kvinnen. Paret fikk laget en fantomtegning av mannen og som følge av denne ble han gjenkjent og arrestert seks dager senere. DNA-bevis på voldtektsofferet knytter gjerningsmannen til voldtekten.

På første dag i retten sier den 32 år gamle mannen fra Ghana at han ikke har noe med saken å gjøre.

Da han ble konfrontert med DNA-bevis svarte han:

«Wenn das Gericht sagt, dass die DNA passt, muss ich das Mädchen eine Prostituierte nennen.»

«Hvis retten mener at DNA matcher, så må jeg kalle kvinnen en prostituert»

Gjerningsmannen påsto at han hadde vært på asylmottaket hele natten, men elektroniske spor viste at han forlot senteret om kvelden og returnerte 03.06 om morgenen.

Ifølge avisen Süddeutsche Zeitung, så forklarte asylsøkeren i retten at han var sønn av en rik plantasjeeier i Ghana, men at han hadde måttet forlate sitt hjemland etter å ha myrdet mannen til halvsøsteren. Via Libya tok han seg til Italia og Tyskland. En båtmigrant. Italia avslo asylsøknaden umiddelbart, men han reiste allikevel fra Italia til Kassel i Tyskland.

Ti dager før voldtekten hadde ghaneseren fått beskjed om at han ville bli deportert fra Tyskland tilbake til Italia fordi hans asylsøknad hadde blitt avslått.

Voldtektssaken vakte stor oppsikt i Tyskland fordi nødetatene trodde at det var en vits da kjæresten til den voldtatte kvinnen ringte og fortalte hva som skjedde.

Daily Mail