Nytt

Fantombilde av ghaneseren innfelt. Bildet ble offentliggjort av politiet i forbindelse med etterforskningen.

En asylsøker fra Ghana som ble avvist i Tyskland, er dømt til elleve og et halvt års fengsel for voldsutøvelse og voldtekt på en campingplass ved Bonn.

Den 31 år gamle ghaneseren ble funnet skyldig i å ha angrepet et par på campingtur med en sag, for deretter å ha voldtatt en av dem, en 23 år gammel kvinne.

Document: Halt ut av teltet og voldtatt

Mannen avviste anklagene, men politiet fant hans DNA på offerets kropp og på gjerningsstedet. Den tiltalte tok flere ganger til tårene under rettssaken, men omtalte også offeret flere ganger som prostituert. Han ble erklært tilregnelig etter en rettspsykiatrisk vurdering.

The Local:

The police who interviewed the victim said that she acted in the correct way. She did not resist the attack and told her boyfriend to call the police rather than using the Swiss army knife he had taken with him.

The crime was notable for its brutality, but also for the fact that Eric X. was an asylum seeker from Ghana. People who have arrived in Germany seeking asylum are disproportionately likely to be suspects in rape and sexual assault investigations, police statistics show.

An increase in sexual assault, allied to a string of terrorist attacks last year, have soured the public mood against asylum seekers and likely contributed to the success of the far-right Alternative for Germany in recent elections.

Asylsøkere som får avslag av myndighetene, kan bli værende i Tyskland dersom det er juridisk umulig å returnere dem, skriver NTB-DPA.