Fire ganger var han dømt for voldtekt da han flyttet til Norge. I Bærum slo han til på nytt. Nå er han dømt til fem års fengsel.

I et turområde i Lommedalen, midt på dagen, lurte han seg innpå den 71 år gamle kvinnen bakfra og overfalt henne.

Lommedalen.

Serievoldtektsmannen var dømt for fire voldtekter i Tyskland, og i Østerrike var han mistenkt i ytterligere én sak. Nå er polakken (41) funnet skyldig i voldtekt av en 71-årig kvinne på en skogssti ved Aurevann i Lommedalen 2. oktober i fjor, skriver Budstikka.

41-åringen bosatte seg i Bærum i 2013, kort etter løslatelse fra sonet voldtektsdom i Tyskland. I Lommedalen drev han som håndverker.

Polakken var nær ved å gå klar. Det var ingen vitner til overfallet, og beskrivelsen av gjerningsmannen var dårlig. Men politiet fant biologisk materiale man mente stammet fra gjerningsmannen.

Politiet fikk ingen treff på søk blant DNA-profiler sikret i norske straffesaker, men da politiet etterlyste gjerningsmannens DNA internasjonalt kom det svar fra Østerrike.

DNA-profilen stammet fra polakken som også i Østerrike var mistenkt for voldtekt. Politiet fant 41-åringen – han bodde 1.300 meter fra åstedet.

Voldtekten i det populære turområdet har satt spor. 71-åringen tør ikke lenger å gå turer alene i skogen. Hun opplevde dødsangst, fikk skrubbsår og blåmerker. Handlingen og den omtalen den har fått, har resultert i at mange kvinner ikke lenger opplever det som trygt å ferdes alene i skogen, heter det i dommen fra Asker og Bærum tingrett.

41-åringen nekter for å ha begått voldtekten.

Han hadde flere naturfotografier av blant annet trær på sin mobil, og disse var tatt i tidsrommet rundt voldtekten. I dommen skriver tingretten:

«Forsvarerens henvisning til at noen får seksuell tenning av trær fremstår i denne sammenheng som noe søkt.»

 

Budstikka: Dømt for sin femte voldtekt

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂