To slovakere på henholdsvis 42 og 44 år er dømt for voldtekt av en 35-årig kvinne i Stavanger i 2008. Tingretten skjerpet straffen for den hovedtiltalte til syv års forvaring, med en minstetid på fire år.

Retten mener samfunnet har krav på beskyttelse mot en person som begår en ny voldtekt halvannen måned etter at han er sluppet ut av fengsel – for voldtekt.

42-åringen ble første gang dømt for voldtekt i Slovakia i 1989. Da voldtekten i Midtre Dalgate ble begått hadde han kun vært ute av fengsel i halvannen måned, hvor han sonet en tidligere voldtektsdom.

Et halvt år senere voldtok han også en kvinne i Tyskland.

..

I dommen heter det at faren for nye seksualforbrytelser er høy og at det foreligger en kvalifisert og reell fare for gjentakelse.

I den forbindelse viser tingrettsommer Mariann A. Svensen til at 42-åringen har sonet ti år i fengsel tidligere for voldtekt, uten at dette har hatt noen effekt på ham for å avstå fra nye handlinger. Hun skriver videre i dommen at en tidsbestemt straff ikke vil gi samfunnet tilstrekkelig vern.

44-åringen er kjent skyldig medvirkning. Straffeutmåling vil bli kunngjort. 44-åringen har ikke erkjent skyld.

Ifølge NRK er en av mennene analfabet.

Voldtekten vakte stor oppsikt i Stavanger.

Voldtekten skjedde i februar 2008, da en 35 år gammel kvinne ble voldtatt i Midtre Dalgate på vei hjem fra byen i Stavanger sentrum, men ingen ble pågrepet.

Da hun var like ved Nytorget, ble hun overfalt av flere menn. Hun ble slept inn i et smau, delvis bevisstløs. Der ble armene hennes holdt fast. Hun ble holdt foran munn, nese og hals mens hun ble voldtatt. Hun så ingen av voldtektsmennene.

Til tross for stor oppmerksomhet og intenst politiarbeid ble ingen pågrepet. Det var funn i et internasjonalt DNA-register som ga utslag. Slovakia gikk med på å utlevere mennene.

 

http://www.rogalandsavis.no/nyheter/fra_retten/article6996304.ece

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10137229

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.