En norsk kvinne anmeldte voldtekt i Dubai, men ble selv anklaget for utroskap og dømt til fengsel i ett år og fire måneder. Den norske sjømannspresten forklarer det med at Dubai følger sharia-lover.

– Kvinnen anmeldte en voldtekt til politiet i Dubai, men ble ikke trodd på dette. Vi har fått beskjed om at hun i stedet selv ble dømt til fengsel i ett år og fire måneder. Rettsystemet her har åpenbart tatt informasjonen hun har gitt dem og ment at hun er skyldig i noe annet, sier Gisle Meling, som er prest i Sjømannskirken i Dubai.

Han understreker at han selv ikke har lest dommen og derfor ikke kjenner detaljene i hva kvinnen er blitt dømt for.

– Dette er en forferdelig situasjon for henne. Vi er veldig overrasket og hadde håp om at det skulle gå en annen vei. Men vi bor i et land som har et rettssystem som har kommet til den konklusjonen gjennom sin Sharia-lovgivning, sier Meling.

UD er kjent med saken og har i noe tid assistert kvinnen, men vil ikke gi nærmere opplysninger.

En lignende sak var historien om den australske kvinnen Geli, som ble dopet og voldtatt av sine kolleger på et internasjonalt hotell. Da hun anmeldte saken ble hun selv anklaget og dømt til åtte måneders fengsel.

I mai ga australske Alicia Gali (27) sitt første intervju på TV etter at hun ble gjengvoldtatt i Dubai og deretter fengslet i åtte måneder for sex utenfor ekteskap i 2008.

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10105411