– Han er klokkeklar på at han ikke har begått det han er anklaget for, sier Vivek Sethis advokat Brynjar Meling. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Vivek Sethi tar dommen svært tungt, sier hans forsvarer Brynjar Meling. Gynekologen ble mandag dømt til 14 års fengsel i Eidsivating lagmannsrett, noe Document var først med å rapportere om.

Sethi ble dømt for åtte fullbyrdede voldtekter på egne pasienter og for å ha misbrukt sin stilling som lege. Alle overgrepene skjedde mens ofrene lå i gynekologstolen da de var til konsultasjon.

Sethi ble i tingretten dømt til 12 års fengsel, men anket til Eidsivating lagmannsrett, som i en enstemmig dom skjerpet straffen til 14 års fengsel.

Nekter å snakke med Document

Sethis advokater Brynjar Meling og Bjørn Gulstad nekter å snakke med Document. Meling har imidlertid snakket med NTB, og sier at de tar dommen til etterretning.

– Han er klokkeklar på at han ikke har begått det han er anklaget for og tar dommen svært tungt, sier Meling til NTB.

Han sier at mannen ikke betviler de fornærmedes opplevelser, men at han sier det er undersøkelsene som har framkalt en opplevelse av at det er begått overgrep.

Meling sier saken reiser et juridisk spørsmål knyttet til vurderingen om at fire av tiltalepunktene er vurdert som seksuell omgang og ikke seksuell handling. Hvis de hadde blitt vurdert som seksuell handling, ville de kunne vært foreldet som følge av strafferammen, ifølge Meling.

– Det kan være gjenstand for en anke, og vi vil vurdere om de har drøftet hans anførsel i tilstrekkelig, sier han.

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.