En mannlig 36-årig danser fra Oslo ble før jul dømt for å ha voldtatt to langt yngre kvinner, men har samtidig åtte nye voldtektsanmeldelser mot seg. Nå viser det seg at den siste av de nyanmeldte voldtektene skal ha skjedd bare en måned etter at han ble dømt i tingretten, den gang for voldtekt av tre kvinner, melder Dagbladet.

Han omtales som «Oslo-mannen» av Dagbladet, men dette er ingen «Ola» for den som måtte tro det.

36-åringen er siktet for å ha forgrepet seg på en ung britisk kvinnelig turist som overnattet på sofaen hjemme hos ham, som følge av såkalt couchsurfing – en ordning der turister sover gratis hos en vert de kommer i kontakt med via ei nettside.

Den profilerte danseren har opptrådt på både NRK Super og TV2s «Norske Talenter», og driver også med modellspeiding og eventvirksomhet. Tingrettsdommen falt i slutten av april, men fordi Oslo-mannen anket, kunne han bevege seg fritt i påvente av de nye rettsforhandlingene.

36-åringen ble etter anmeldelsen pågrepet, og har sittet varetektsfengslet siden, fordi retten mener det er fare for nye voldtekter.

– Det er fare for meget alvorlige forbrytelser som kan påføre ofrene store og varige skader, skriver Borgarting lagmannsrett som begrunnelse for å fengsle danseren.

– Dette viser at han har et fast forbrytersk forsett, og fortsetter i samme spor. Han er helt ute av kontroll, sier advokat Trine Rjukan til Dagbladet.

I lagmannsretten ble danseren dømt til tre år og seks måneders fengsel, og måtte betale alle de tre fornærmede 150 000 kroner i oppreisning. Dette omfatter også kvinnen han ble frikjent for å ha voldtatt, fordi retten kom til at det er sannsynlig at han har forgrepet seg også på henne. 36-åringen har anket straffeutmålingen til Høyesterett.

For bare en måned siden ble en  35-åring dømt til 15 års fengsel for 13 voldtekter, omtalt som «basket-trener» av Dabladet. Nettavisen var mer direkte.

Dagbladet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂