En mann er i lagmannsretten dømt til fengsel i seks år for voldtekt og voldtektsforsøk i Oslo. Tre av tilfellene skjedde i løpet av et tidsrom på 40 minutter.

Den første episoden skjedde på kjøpesenteret Hasle torg i november i 2018. Mannen i 20-årene fulgte etter en kvinne som trillet en barnevogn med sin fem år gamle datter inn i en heis.

Ifølge dommen tok mannen hardt tak i skrittet til kvinnen og befølte henne på brystene, noe som førte til at barnevognen med femåringen veltet.

Rundt midnatt 20.–21. mars 2019 forgrep han seg på tre kvinner i løpet av et tidsrom på 40 minutter. Mannen fulgte etter kvinnene fra Økern T-banestasjon, Økernbråten bussholdeplass og Veitvet T-banestasjon før han kom opp bak kvinnene og tok dem i skrittet. I to av tilfellene oppsto det tumulter, og han slo blant annet én av kvinnene flere ganger.

Mannen ble pågrepet noen timer etter den siste hendelsen.

Flere av kvinnene har ifølge dommen fra Borgarting hatt psykiske ettervirkninger etter overgrepene.

Mannen var i alt tiltalt for ett tilfelle av voldtekt, to tilfeller av forsøk på voldtekt og ett tilfelle av seksuell handling. Mannen hevder at han kun tok kvinnene på rumpa, men innrømmet også vold mot den ene kvinnen.

I november i fjor ble han dømt til fem års fengsel i Oslo tingrett, men mannen anket.

Borgarting lagmannsrett valgte imidlertid å skjerpe straffen og dømte mannen til seks års fengsel. Han er i tillegg dømt til å betale hver av kvinnene en oppreisning på mellom 50.000 og 175.000 kroner.

 

 

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.