En mann er i lagmannsretten dømt til fengsel i ti år og seks måneder for flere overgrep mot barn. Straffen er ett og et halvt år kortere enn den tingretten ga.

Mannen ble i april i år dømt til tolv års fengsel i Buskerud tingrett for en rekke overgrep mot barn, blant annet voldtekt av tre jenter under 14 år.

I tillegg ble mannen dømt for tre tilfeller av voldtekt av jenter under 16 år, og seksuelt krenkende atferd mot åtte barn under 16 år.

Mannen tilsto de fleste forholdene han var tiltalt for, men anket straffutmålingen fordi han mente at han hadde fått for lite strafferabatt for tilståelsen og samarbeidet med politiet.

Borgarting lagmannsrett mener at overgrepene samlet sett kvalifiserer til fengsel i 12–13 år. Flertallet i lagmannsretten kom fram til at strafferabatten skulle ligge på rundt 15 prosent for å ha tilstått forholdene. De satte derfor dommen til ti år og seks måneder for overgrepene.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.