Stavanger tinghus.

En asylsøker i 20-årene er i Gulating lagmannsrett dømt til 3 år og 7 måneders fengsel for voldtekt av en 15 år gammel gutt.

Før voldtekten ble den domfelte uttrykkelig advart mot å ta imot besøk fra barn, skriver Aftenbladet.

Den fornærmede og hans venner var imidlertid ofte på besøk hos domfelte. Dagen da voldtekten skjedde, oppsøkte fornærmede domfelte alene.

Overgrepet har fått alvorlige følger for fornærmede, som har fått diagnosen post-traumatisk stresslidelse.

Retten mener at domfelte ikke har bidratt til å opplyse saken. I dommen pekes det blant annet på at han nekter for at det er han som har sendt en melding til fornærmede der det er bedt om unnskyldning for overgrepet. Samtidig har han imidlertid bedt om strafferabatt fordi han har bedt om unnskyldning.

I dommen opplyses det at mannen har fått avslag på sin asylsøknad. Han ble tidligere i år dømt til 4 års fengsel av Jæren tingrett, men dømmes nå til en mildere straff.

Det skyldes at juryen i lagmannsretten mener det ikke er tilstrekkelig bevis for at voldtekten omfattet samleie.

Domfeltes forsvarer, advokat Bjørn André Gulstad, sier til Aftenbladet at klienten er fornøyd med at juryen svarte nei på spørsmålet om voldtekt til samleie.

– Min klient fastholder fremdeles at han heller ikke har begått voldtekt til seksuell handling. Han fastholder også at lagmannsretten tar feil når de kommer til at han var over 18 år på gjerningstidspunktet. Videre mener han at det er utmålt en for streng straff, sier han.

Han legger til at dommen blir vurdert anket.

 

Stavanger Aftenblad (bak betalingsmur)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂