En 59 år gammel mann slipper straff for overgrep mot sin niese da Gulating lagmannsrett anser saken som foreldet. Han ble dømt for overgrep mot en annen niese.

Mannen var tiltalt for overgrep mot to av sine nieser. Tingretten dømte ham til fire års fengsel og til å betale oppreisning til begge jentene. I lagmannsrettens dom ble imidlertid den ene saken regnet som foreldet, ifølge Stavanger Aftenblad.

I dommen står det at forklaringene til begge de fornærmede ble lagt til grunn. Men siden det ikke kan utelukkes at det ene overgrepet skjedde før 1. november 1998, regnes det som foreldet. 1. november 1998 trådte nye lover om foreldelse i kraft.

Mannen slipper dermed straff for det ene forholdet. Han dømmes til to år og seks måneder i fengsel for det andre overgrepet, i tillegg til å måtte betale 175.000 kroner i oppreisningserstatning.

I 2014 trådte imidlertid en ny lovendring i kraft. Denne slår fast at en rekke alvorlige lovbrudd aldri blir foreldet.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.