I timevis voldtok han ved to anledninger kvinner i sitt eget hjem i Asker. Lagmannsretten dømte ham til åtte og et halvt års fengsel.

Borgarting lagmannsrett skjerpet straffen for en 29 år gammel litauisk mann som er kjent skyldig i to grove voldtekter i henholdsvis 2015 og 2016.

I Asker og Bærum tingrett ble mannen dømt til åtte års fengsel. Under ankesaken mente statsadvokat Iselinn Håvarstein at 29-åringen burde dømmes til ni års fengsel, men lagmannsretten konkluderte med en dom på åtte og et halvt år, skriver Budstikka.

To ganger voldtok den hivsmittede mannen to kvinner i timevis hjemme i sin egen leilighet i Asker. Den ene var beruset og ute av stand til å kontakte venner da hun i 2015 ble med mannen hjem fra byen. Der ble hun voldtatt gjentatte ganger og slått kraftig ved flere anledninger i løpet av natten før hun på morgenkvisten fikk reise hjem.

Hun fikk bloduttredelser ved øyet, i tinningen, ved nesen og bak øret, samt sår i munnen og hjernerystelse.

«Ut fra legeerklæringen legger lagmannsretten til grunn at det dreier seg om mange og harde slag», står det i dommen.

Det andre tilfellet skjedde høsten 2016, da mannen via internett bestilte en prostituert kvinne fra Hviterussland. Da hun mente at kunden hadde fått det han hadde betalt for, trakk han fram et gevær og sa at han tidligere hadde drept to personer. Han tok også mobiltelefonen hennes og begikk flere voldtekter før kvinnen til slutt, iført morgenkåpe og uten sko, klarte å rømme til en nabo. Da stakk mannen av og var på frifot i to måneder før han ble pågrepet, i desember 2016.

Ingen av kvinnene ble hivsmittet, men de levde et halvt år med usikkerhet om dette.

De to fornærmede ble tilkjent henholdsvis 175.000 og 200.000 kroner i oppreisningserstatning.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!