Nytt

To biler brant i Oslo i natt, denne gang på Etterstadsletta. Dermed har det brent 20 biler i Oslo siden i våres, da det begynte på Stovner.

Politiet tror langt de fleste er påsatt.

Bilbranner er en indikasjon på det som omtales som «svenske tilstander». Et annet er stenkasting mot ansatte i offentlige tjenestetilbud, som brannvesen, politi, ambulanser, og post. Hvis det kommer meldinger om slike «tilfeller» vet man at Norge følger etter.

Ting skjer i det små: En ung blond kvinne bor i en blokk med mange somaliere i en blokk på Østsiden av Oslo-fjorden. Barna har begynt å kaste søppel opp på altanene hennes. Det er et klart budskap: -Du er ikke velkommen her.

Hvor lenge tåler et menneske eller familie en slik behandling før man pakker sammen og flytter?

Redaksjonene må kjenne til mange slik historier, men de kommer aldri på trykk. De omtales som «anekdoktiske». Det er en ny journalistisk eufemisme for noe man ønsker å reduseres sannhetsverdien av.

Espen Goffeng var i Dagsnytt 18 torsdag for å snakke om at venstrefløyen har overlatt kritikk av tvangskulturer til høyrefløyen.  – Du skulle bare sett alle sms’ene jeg får av folk som forteller at de er helt enige, men ikke tør si det offentlig, sa Goffeng.

-Ja, men det er anekdotisk, sa programleder Fredrik Solvang.