Nytt

Sjefen i SVT konfronteres av Brottscentralens journalist.

TV-sjefen fikk kontakt med «14-årige Linnea» på et dating-nettsted, men ble avslørt av Expressen TVs program Brottscentralen.

Mannen, som har en sjefsstilling i SVT, foreslo for 14-åringen han møtte på «sugardaters.se» at han kunne overføre 500 kroner til henne hver uke fram til hun var 15 år.

I virkeligheten chattet han med en reporter i Expressen.

Han fratrer sin stilling med umiddelbar virkning, melder Expressen.

– Ut fra de samtalene vi har hatt med ham, og de samtalene som framkommer i chatteloggen, er tilliten fra SVTs side helt oppbrukt, og det er umulig for ham å fortsette å arbeide her, sier SVTs kommunikasjonsdirektør Sabina Rasiwala.

SVT-sjefen hadde avtalt møte med «14-åriga Linnea», men det er programleder Lisah Silfwer som dukker opp.

I alt ville beløpene summere seg til 6000 kroner. Etter fødselsdagen hennes skulle han få ta jomfrudommen hennes og betale 3000 kroner ekstra.

I Sverige er den seksuelle lavalderen 15 år.

Én uke senere avtalte de å møtes. Men i stedet for å møte «Linnea (14)», møtte han Lisah Silfwer som er programleder for programmet Brottcentralen.

TV-sjefen forsøker å forklare at han ville «redde» jenta. Han ville forsikre seg om at ingenting skjedde med henne mens hun var 14 år. Han hevder han var bekymret for hvem hun kunne rote seg borti.

 

Les også