Den syriske gutten Maksoud Abdulrahman ble i 2015 smuglet til Sverige av SVTs programleder Fredrik Önnevall. Nå viser det seg at gutten har opparbeidet seg en kriminell karriere i Sverige og han siktes nok en gang for kriminelle handlinger.

Saken er omtalt av Fria Tider.

Det var under innspillingen av serien Fosterland i 2015 at SVTs programleder Fredrik Önnevall smuglet den syriske gutten Abdulrahman fra Hellas til Sverige. I 2017 ble Önnevall dømt for menneskehandel. SVT tok på seg kostnadene for saksomkostninger og bøter.

Abdulrahman, som nå er 22 år, er tidligere dømt for brudd på våpenloven og narkotikaforbrytelser. Nå er han igjen siktet for kriminelle handlinger, denne gangen hvitvasking av penger.

Ifølge Nya Riks ble en funksjonshemmet, eldre svensk kvinne utsatt for svindel i 2018, hvor hennes konto ble tømt for over 180 000 svenske kroner. Noen av pengene havnet på Abdulrahmans konto, som han raskt tømte.

Abdulrahmans er nå siktet for hvitvasking av Statsadvokaten i Uppsala.

I avhør innrømmer Maksoud at han kjøpte kontanter i euro for 24 614 svenske kroner, men sier at han gjorde det fordi han ikke kunne ta ut svenske kroner fra minibanken.

Familie og sosialstøtte 

Abdulrahmans familie bor også i Sverige. I avhøret sier Abdulrahmans at familien lever på sosialstønad.

– Min familj går på sos, de får socialpengar, så de får de pengar de kan köpa mat för en månad, de kan inte spara någonting, sier han i avhør.

Han opplyser også at han selv har egen leilighet og inntekt.

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.