Tysk politi har avslørt to menn som satte opp en drapsliste over politikere. Planen var så langt fra å bli realisert at de to ikke en gang ble arrestert, men det er likevel to forhold som påkaller oppmerksomhet: Den ene av de to var politimann. I den egenskap er en person selvsagt mer effektiv enn andre.

Det heter at listen inneholdt navn på venstrepolitikere, det menes nok venstresiden. Hva kan forene dem? Trolig handlet det om innvandring og islam, og da er venstresiden bred.

 

Tyske myndigheter aksjonerte mandag mot to menn som skal ha satt opp en drapsliste over venstrepolitikere. En av de to er politibetjent.

Politiet gjennomførte husundersøkelser hos de to. Ingen av dem er så langt arrestert. Den ene er politimann i den nordtyske byen Luwigslust, heter det i en melding fra delstatens innenriksdepartement.

De to er mistenkt for å ha satt opp en drapsliste med politikere fra venstresiden. I kunngjøringen heter det et planen ikke var i nærheten av å bli satt ut i livet.

De to mener at strømmen av innvandrere er i ferd med å føre til kollaps i den offentlige ro og orden og at de «ansvarlige» måtte straffes, heter det.

NTB-DPA