Nytt

Tysk politi har arrestert 400 personer i Stuttgart for å ha prøvd å forstyrre gjennomføringen av landsmøtet til opposisjonspartiet Alternative für Deutschland (Afd), som går av stabelen denne helgen.

Demonstranter forsøkte å blokkere adkomsten til et messeområde i Stuttgart hvor arrangementet finner sted, skriver Süddeutsche Zeitung.

Brennende bildekk og kjeder av mennesker hindret tilgangen til messeområdet om morgenen. Også på Autobahn 8 ble det også gått til aksjon. I følge politiet var i alt omtrent 1.500 personer, herunder omtrent 8-900 voldelige urostiftere, delaktige i protestene. Utenfor inngangen ble mer enn ett dusin for det meste unge demonstranter stripset og ført bort. Etter egne opplysninger satte politiet rundt 400 personer i varetekt i morgentimene.

Den groveste volden skjedde langs veiene, hvor demonstranter bevæpnet med balltrær og jernstenger ropte «jag bort nazistene» og «la flyktningene bli». Politiet tok i bruk pepperspray og vannkanoner for å hanskes med uroelementene. Mer enn 1.000 politifolk har vært satt inn for å forhindre at det kommer til sammenstøt mellom AfD-landsmøtet og demonstrantene.

Som forespeilet for to uker siden, er AfD i ferd med å vedta et politisk program med en klar stillingtagen mot islamisering av Tyskland, hvilket formodentlig har fått venstreekstremister til å ønske å stikke kjepper i hjulene for partiet, om nødvendig med vold.

planet NTB heter det at 400 ble pågrepet «under protest mot rasisme i Tyskland».

Det er ikke så lett for den gamle venstresiden – hvori opptatt et voldsvenstre som det ikke er vanntette skott mot – å forsone seg med at det kommer et demokratisk svar på den politiske kastens vanskjøtsel av Europa. Samme fenomen kan forøvrig observeres i USA, hvor demonstranter har prøvd å storme et hotell hvor Donald Trump skulle tale – et stunt som snarere styrker enn svekker Trumps sjanser til å ta den siste avgjørende jafsen med delegater til å ro nominasjonen i land.

 

Süddeutsche Zeitung
The Independent