Tavle

AfDs lokallag i München øst hadde annonsert om besøk fra toppledelsen i partiet. Frauke Petry, lederen for høyrepopulistene, skulle holde tale i «Hofbräukeller» i midten av mai. Men det blir det ikke noe av. I følge «Süddeutsche Zeitung» har eieren av serveringsstedet nå gått fra avtalen.

«Det kan jeg ikke utsette gjestene mine for», sier Ricky Steinberg til avisen. «Jeg er redd for både stedets rykte og sikkerheten.» Eieren mener at han er havnet i en skikkelig knipe. «Er det riktig å sperre ute et parti som har så stor oppslutning i befolkningen?» Men etter at partiet hadde møte i Stuttgart og AfD er blitt radikalisert, har han fått et nytt syn på saken. «Høyreekstreme meninger vil jeg ikke ha i mitt hus.»

Eieren er også bekymret for protestene man må regne med hvis Petry får tale. «Et slikt spetakkel vil jeg ikke ha noe av», sa han i følge «Süddetsche Zeitung». Serveringsstedet generelle vilkår gir rom for å gå fra en avtale hvis det er usikkert om sikkerheten kan ivaretas.

På partiets møte i Stuttgart lanserte AfD nylig et prinsipprogram for første gang. Der står det blant annet at islam ikke hører til i Tyskland. AfD går imot burka, bygging av minareter og slakting av dyr på den måten som praktiseres av jøder og muslimer.

 

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/afd-frauke-petry-darf-nicht-im-hofbraeukeller-in-muenchen-auftreten-a-1091011.html

Det Spiegel ikke nevner er at en viss mann forsøkte å gjennomføre kupp i München nettopp med utgangspunkt i dennne kjelleren og ofte holdt møter der.