Nytt

En politibetjent i Brussel er pågrepet mistenkt for å ha lekket sensitiv informasjon til terroristmistenkte om etterforskningen mot dem.

Politimannen, navngitt som Momo E.S., skal ha brukt meldingstjenesten WhatsApp til å kommunisere med de terrormistenkte, skriver Het Laatste Nieuws og La Dernière Heure.

Den mistenkte politimannen er av nordafrikansk bakgrunn er foreløpig mistenkt for korrupsjon og brudd på taushetsregler.

Momo E.S. ble overvåket i flere uker, og etterforskerne ble etterhvert overbevist om at han formidlet informasjon om en pågående terror-etterforskning. Hvor mange meldinger som ble utvekslet og hvilken type informasjon som ble formidlet er uklart, rapporterer De Tijd.

Gruppen som etterforsker politibetjenten sier at de jobber med å definere hva meldingene innholdt, og hvor mange som ble sendt.

Det som er klart er at mannen jobbet som dispatcher i politidistrikt Brussel-Noord. Her skal han ha hatt innsyn i tid og sted for politiaksjoner og andre etterforskningsskritt, og dermed kunnet gi terroristene mulighet til å følge politiets aktiviteter live, skriver De Tijd.

Det er ikke den første saken i sitt slag. I fjor ble en ansatt i det tyske overvåkingspolitiet (Bundesamt für Verfassungsschutz) arrestert etter å ha blitt avslørt i forsøk på å rekruttere andre islamister og planlegge å bombe overvåkingspolitiets hovedkvarter i Köln.

De ansatte var ansatt for å overvåke de raskt voksende islamistmiljøene i Tyskland, men innrømte senere at han hadde søkt seg til overvåkingspolitiet for å infiltrere det.

Det er ikke bare politi og andre myndighetsutøvere som infiltreres av jihadister og sympatisører. Like etter angrepet på Brussels lufthavn ble det meldt at så mange som 50 IS-sympatisører arbeidet på lufthavnen med bagasjehåndtering, rengjøring og i kafeer og restauranter.

De Tijd: Politieman lekt info aan terreurverdachten