En 15-åring fra Blommenholm opplevde et meget brutalt møte med en innvandrergjeng ved Sognsvann fredag kveld. Budstikka er direkte og rett frem om det som skjedde og beskjeden er klar: Slik vil vi ikke ha det.

Magnus Skattebøl var på strandfest. Det ble etterhvert så mange mennesker at han og kameraten ville hjem i 2215-tiden. Men også ved t-banestasjonen var det så mange mennesker at det ble kaotisk. Det var da gjengen dukket opp.

– Jeg var sammen med klassevenner fra Wang videregående skole. Etter hvert ble det så mye folk på Sognsvann at vi valgte å dra hjemover. På vei til T-banen ble plutselig kameraten min dyttet og jeg sparket av en gjeng på åtte gutter. Det skjedde rett ved T-banestoppet. Jeg ble blant annet slått mot en veisperring, forteller Magnus.

De to kameratene gikk av t-banen fordi den var overfylt. Da de gikk på neste tog havnet de i samme kupe som gjengen. Det var da mishandlingen for alvor begynte.

– Da de oppdaget meg, begynte de å sparke og slå, forteller 15-åringen.

Han fikk et kne og flere knyttnever rett i ansiktet og ble sparket i brystkassen.

– De ga seg med å slå da en person ropte at han skulle drepe dem, sier Magnus.

For å komme seg unna rømte Magnus og vennene ut av trikken på Berg stasjon.

Her ble det tilkalt ambulanse og Magnus lå på Ullevål sykehus til lørdag ettermiddag med CT-scanning og det hele.

Opplevelser som dette setter spor.

Budstikka skriver rett ut at det var en innvandrergjeng. Det begynner å bli for mange slike episoder til at de kan mørklegges. Hva vil foreldrene gjøre? Det er ikke politiet som kan gjøre noe med disse gjengene, det er politikerne. Først når politikerne føler publikum puste dem i nakken, kan det skje noe.

Volden endrer byens karakter. Det er steder det ikke er tilrådelig at ungdommen går, og de blir stadig fler.

Budstikka

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.