Kommentar

Det tyrkiskdominerte guttelaget The Warriors levde opp til navnet. Allerede før kampen i Drammanshallen lørdag truet de «Beach Boys» fra Bærum med bank. Kampen ble avblåst etter to minutter, da var det allerede ilagt to gule kort. Men det var bare begynnelsen.

Ungguttene fra Bærum forteller at de allerede før kampen begynte forsto på det gjestende laget, at ting ikke var som det burde være i vennskapsturneringen Coca-Cola Cup.
-Da vi kom til kampen ble vi møtt av en som sa: «Rører dere meg, knocker jeg dere alle sammen», det var ordrett hva han sa, sier en av 17-åringene på bærumslaget.
Spillerne likte ikke atmosfæren og henvendte seg til dommeren umiddelbart:
-Vi fortalte dommeren at vi følte oss truet, og ba han passe på oss. Dommeren anbefalte at vi tok det helt rolig i kampen, sier han.
Til Drammens Tidende bekrefter kampdommeren 17-åringenes versjon: Bærumslaget kontaktet ham for å fortelle at de var blitt verbalt truet av drammenslaget som kaller seg «Warriors».

STYGT SPILL. De to første minuttene av kampen var ifølge dommeren, preget av grove taklinger, som resulterte i to gule kort til «Warriors».
Like etter utdelingen av det siste gule kortet, blir bærumslagets keeper liggende nede, stygt taklet.
Dommeren vurderer situasjonen for denne spilleren som så alvorlig at han velger å avblåse hele kampen. Idet han bøyer seg ned for å undersøke spilleren, ser han to spillere som begynner å slåss.

Mange fra the Warriors, både innbyttere og supportere fra tribunen, skal ha deltatt i bankingen av Bærumslaget. Tre havnet på sykehus. Da politi og to ambulanser dukket opp, hadde the Warrios forsvunnet. Flere av dem er kjenninger av politiet, skriver Drammens Tidende.
Dommeren ville ikke ha sitt navn i avisen av frykt for represalier.

-I det vi snur oss og skal forlate banen, blir vi angrepet. De går løs på en og en av oss. Selv når vi ligger nede, fortsetter de å sparke og slå. Lagets spillere, innbyttere og tilhengerne deres fra tribunen gikk løs på oss, sier en annen av 17-åringene fra Valler skole i Sandvika.
Han mener 15-20 personer gikk løs på dem, mens kameraten mener tallet var høyt, om enn ikke så høyt.
Dommeren løper for å varsle sekretariatet, som så ringer politiet. Da han kommer tilbake, ser han at over ti ungdommer er involvert i slagsmålet.
-Slåsskampen var svært grov. Og når det i tillegg skjer på en fotballbane, er det eksepsjonelt grovt, sier en sjokkert dommer.

Fotballcup endte i slåsskamp

Fire fotballspillere fra Drammenslaget Warriors fikk totalt 34000 kroner i bøter etter å ha banket opp motspillere fra Bærumslaget Beach Boys under en fotballturnering i Drammenshallen i helgen.
En 17 åring ble lagt inn på sykehus, og flere andre bærumsgutter ble skadet i masseslagsmålet.
Eirik var en av guttene som ble banket opp.
– Jeg fikk et slag i bakhodet og nakken og besvimte. Alt gikk veldig fort, og vi fikk panikk.
Eirik og resten av laget dro til turneringen for å ha det gøy og ha en sosial tur.
– Jeg er sjokkert over det som har skjedd. Dette er helt forferdelig. Det som skjedde tok hele gleden bort fra turen.
Nå er Eirik sjokkert over at han og lagkameratene ikke fikk hjelp av noen av de som stod på sidelinjen.
– Vi ropte etter hjelp, men ingen kom. Mange mennsker stod og så på, men vi var helt alene, forteller Eirik.
Allerede før kampen ble blåst i gang skal Warriors-spillerne ha opptrådt provoserende og truende. (nrk)

Fotballspillere banket opp motspillere

Fagbladet Journalisten er opptatt av at folk lar raseriet løpe av med seg. Nettredaktøren mener det er viktig at ledere forstår hva som rører seg ute blant folk.

Nettutgaven til Drammens Tidende har flommet over av innlegg med til dels sterkt rasistisk innhold etter at et fotballaget Warriors fra Drammen, sammensatt av ungdommer med tyrkisk avstamning, gikk til angrep på motspillerne fra Bærum under Coca-Cola Cup i Drammenshallen lørdag.

De to artiklene om slagsmålet på dt.no er etterfulgt av hundrevis av innlegg. Der blir de tyrkiske ungdommene omtalt som «pakk», «hunder», «møkk»og «analfabeter» som bør sendes «dit de kommer fra». Eventuelt; «steriliser dem, så de ikke får formert seg!!!».

Dette er sitater fra innlegg som lå ute på dt.no søndag kveld og i dag tidlig, etter at nettredaktør Lars Lager Espevalen hadde tatt vekk det han mente gikk over grensen.

– Det er fortsatt innlegg der som i form og innhold er betydelig mer direkte enn normalt. Jeg tar avstand fra innholdet i dem, sier Espevalen.

Når han like likevel lar dem ligge, er det fordi:

– Selv om vi sletter innleggene, så forsvinner ikke meningene. Leder for uteteamet i Drammen sier han er sjokkert og overrasket over at det er så mye sinne og rasisme i kok. Hvis vi kan fortelle ham noe han ikke vet om det miljøet han jobber i, så er det bra, sier Espevalen.


Flom av hatinnlegg i Drammens Tidende