Nytt

Den verdensberømte katedralen Sagrada Familia av Antoni Gaudí var mål for terrorgruppen som man nå anslår omfattet et tyvetall mennesker.

According to the online newspaper El Español, the popular port area of the city could have been the third location, along with the Sagrada Familia basilica and La Rambla boulevard.

The police have found more than 100 butane gas canisters amongst the rubble of the cell’s bomb-making safehouse in Alcanar, which they believe were to be ignited with acetone peroxide, also known as “mother of Satan” and used regularly, despite its instability, by Isil terrorists.

The Sagrada Familia isto hold a special Mass on Sunday in memory of the victims of the attacks in Barcelona and Cambrils.

Sagrada Familia er en av verdens mest berømte kirker, kjent for sin spesielle arkitektur.

Det er vanskelig å forestille seg hva som ville skjedd hvis et angrep på en katedral hadde lyktes. Det er ikke første gang kirker er mål. Notre Dame var mål for noen jihadister som også planla å bruke gass.

Å angripe fiendens gudshus er jihadistenes fremgangsmåte. Det var det Musab al-Zarqawi gjorde da han ville fremprovosere borgerkrig i Irak. Ayatollah al-Sistani oppfordret til ro og beherskelse lenge. Men da de sprengte moskeen i Zamarra rant det over for shiaene.

Hva vil skje i Europa hvis et bygg på linje med Notre Dame skulle rammes? Hva med Kølnerdomen eller Nidarosdomen?

Det har nå vært flere forsøk og planene bør tas alvorlig. Kølnerdomen er ikke lenger åpen for turister.

Politiet tror at det står en religiøs leder bak som har oppildnet til terror.

El Confidencial is also reporting the hypothesis of a «spiritual or idealogical leader» who radicalised them and helped them plan the attacks over a number of months, citing sources involved in the investigation. The paper says investigators believe the cell members’ lack of prior terror links  support this theory. Sources also said they had detected a number of trips by some members to France and Morocco.

Among the up to 20 members of the suspected cell, there are five sets of brothers, the paper also reports.

Kanskje mediene og politikerne burde forberede publikum på utenkelige scenarier, som å sprenge en kirke. Det er ikke mer utenkelig enn at en varebil kjører ned mennesker i Nice, Berlin, Stockholm eller Barcelona.

Men det er som mediene ikke tør tenke høyt. De henger etter utviklingen.

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/08/19/barcelona-attack-huge-manhunt-underway-amid-fears-terror-suspect/