Nytt

Jihadistene har mye større mål enn det de hittil har klart å gjennomføre. Det viser nye politiavhør og etterforskning. Jihadistene som drepte 16 mennesker på Ramblaen i Barcelona og deretter i Cambrils, hadde opprinnelig tenkt å velte Eiffeltårnet i Paris med en enorm lastebilbombe.

En uke før Rambla-angrepet dro de til Paris og leide en stor lastebil, Spanish newspaper La Vanguardia reports.

Eksplosjonen inntraff en uke før Rambla-angrepet, skyldtes at TATP-sprengstoffet de hadde tenkt å bruke i Paris, gikk i lufta. Det var en enorm detonasjon.

A source claimed that nearly 450lbs of TATP, an explosive favoured by the Islamic State terror group, had been present in the plotters’ demolished apartment.

Jihadistene hadde også kikket etter andre mål. De undersøkte når Barcelona skulle spille og vurderte Sagrada Familia-katedralen.

Investigators also looked into the internet history searches of the terrorists and found what they believed to have been potential targets as one man searched to see if the Barcelona football club was playing a game, and searched other targets such as the Sagrada Familia basilica which was revealed as a target last year.

En like sjokkerende opplsyning er fremkommet i avhør med den franske jihadisten Jonathan Geffroy. Jihadistene som sprengte seg selv på Brussel-flyplassen og i t-banen i Brussel, hadde egentlig tenkt å ta et atomkraftverk. Det hadde vært innbrudd på atomkraftverket og indikasjoner på at det kunne være et mål. En kritisk kjøletank var tappet ned. ID-kort var på avveie.

According to a captured French jihadist who had contact with senior members of Islamic State, the real target for the Brussels terrorists was not the airport but a nuclear power plant in France.

Det var arrestasjonen av Bataclan-terroristen Saleh Abdeslam i Molenbeek som fremskyndet planene.

JihadistJonathan Geffroy confirmed suspicions that the Brussels attack had been rushed in response to the arrest of 2015 Bataclan massacre terrorist Salah Abdeslam who had been captured by police in the heavily migrant-populated district of Molenbeek.

Geffroy hadde vært tett på Chlaim-brødrene som er ledende i franske IS-soldater.

Geffroy told French security services he had been close to the Clain brothers, the most senior French figures in the Islamic State hierarchy. He said they also told him of plans to send jihadi children to Europe, disguised as underage asylum seekers, to carry out attacks.

Hvordan ville europeere reagere hvis et slikt storangrep hadde lykkes? De forsøkte 13 november 2015 da en selvmordsbomber forsøkte å ta seg inn på Stade de France. Bataclan var blodig og brutalt.

Men de spanske jihadistene forsøkte å kopiere noe jihadister i New York forsøkte seg på i 1993: Da de kjørte en lastebil ned i kjelleren på World Trade Center og sprengte den, trodde de at det ene tårnet skulle falle over det andre. Det skjedde ikke.

Ambisjonen om å ta ut et atomkraftverk sider noe om hvor stort jihadistene tenker. Det er Hiroshima-dimensjoner over planene.

Barcelona Terrorists Plotted Eiffel Tower Truck Bomb

 
 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.