Nytt

 

Det dukker opp flere navn som utpekes som terrorens bakmenn. Først var oppmerksomheten rettet mot  Abdel Hamid Abooud. Nå er det to brødre fra den franske øya  La Reunion, Fabien og Jean-Michel Clain, som trekkes frem. Drahtzieher, kaller tyskerne dem. De som trekker i trådene.

Det tar tid før myndigheter eller presse oppdager trådene. Da viser det som virket som isolerte hendelser å inngå i et mønster.

Etterforskning viser at særlig Fabien er en meget farlig person for Frankrike. Han kan spille på en 850 jihadister og dirigere dem til innsats mot Frankrike. Man har snakket om hva hjemvendte jihadister kunne gjøre. Nå ser man det.

Særlig Fabien har stått bak flere mislykkede angrep fransk jord, som forsøket på å massakrere kirkegjengere i Villejuif utenfor Paris i april.

Angrepet virket klønete og uprofesjonelt. Gjerningsmannen, Sid Ahmed Ghlam, skjøt seg selv i foten og måtte ringe etter ambulanse. Men før det hadde han rukket å drepe en uskyldig danselærerinne. Den gang fortonte angrepet seg som skremmende, med enkeltstående.

Nå viser det seg at Fabien Clain sto bak og sendte instruksjoner til Ghlam fra Syria om å slå til. Det gjør angrepet mye dystrere. Det var altså villighet til å begå fredag 13-terror på kirkegjengere. Den villskapen og brutaliteten vi så den fredagen, er noe som er forsøkt utøvd mot kirkegjengere en søndag i utkanten av Paris. Det sier noe om hva vi kan vente oss.

Brødrene Clain er konvertitter til islam.

terror.fabien.clain

Fabien Clain (37)

 

 

clain.jean-michel

Jean-Michel Clain

Målene for terroren fredag 13. var heller ikke så tilfeldige som først antatt. Fabien Clain sto bak trusler mot Bataclan så langt tilbake som i 2008.

This week, Le Monde also revealed that before he was jailed, Clain had been involved in threats against the Bataclan, the Parisian concert hall where 89 people were killed Nov. 13, because of the venue’s supposed links to Israel.

De to brødrene var tidlig ute med å konvertere til islam.

According to a lengthy profile published recently in Le Monde, Clain converted to Islam in the 1990s but moved toward extremism only in the early 2000s. A friend told the newspaper that Clain quickly became well connected in the Toulouse Salafist community because of his «real talent to convert people» and his ability to «manipulate.» Clain became known as «Brother Omar» among his peers; by 2001, he was known to counterterrorism groups.

Along with his younger brother, Jean-Michel, Clain began selling Islamic goods from a stall at a local market. The siblings are said to have stood out, growing beards and marrying two women, who then wore burqas — a rarity in Toulouse at the time.

jihadist.olivier.corel

Radikaliserte muslimer, salafister, traff hverandre. De søkte sammen og etablerte nettverk. Det er disse som er aktivisert nå. Til krig. I Europa. En av dem var franskmannen Olivier Corel, kalt den hvite emir pga sitt hvite skjegg.

The pair also traveled to Holland and Egypt in the early 2000s. At some point, they became acquainted with Olivier Corel, a Frenchman with Syrian heritage nicknamed the «White Emir.» Corel has since been accused of radicalizing a number of young Muslims.

Under Irak-krigen ble det stadig avslørt nettverk som rekrutterte krigere til al-Qaida i Irak. Fabien Clain var en av dem og i 2009 ble han dømt til fem års fengsel. Da han slapp ut slo han seg ned i Normandy. Men nå fikk hans forbindelser konsekvenser for hans sosiale standing:

Clain was released from prison in 2012 and resettled in Normandy, where he worked as an Arabic teacher. He later claimed that news reports of his links to Mohamed Merah, who fatally shot seven people in Toulouse in 2012, including three Jewish children, led him to be ostracized by the community.

Merah var ekstremt brutal, og han døde på samme måte som jihadistene i Madrid og i St. Denis: I en skur av kuler. Det er blitt deres foretrukne måte å forlate verden på. Aldri å la seg ta i live.

Stemmen

En stemme leste opp en erklæring etter fredag 13, der IS påtok seg ansvaret og sa det bare var en forsmak på hva som kommer. Stemmen viste seg å tilhøre Fabien Clain.

On Wednesday, authorities say they identified him as the voice in Islamic State audio messages asserting responsibility for the attacks. Then, on Friday, there were reports that French police had raided his cousin’s home and found an arsenal of weapons.

Er han «hjemme»?

Fransk etterretning har hele tiden trodd at Fabien Clain befant seg i Syria, men nå er de ikke så sikre lenger. Kanskje han befinner seg på fransk jord?

Investigators suspect that Fabien Clain, a French Isil operative who read out the audio statement claiming responsibility for the Paris attacks, may be in France, reports Henry Samuel in Paris.

Clain, 37, a veteran jihadist is thought to have played more than a role of mere communicator, according to French media, with intelligence remarking he and his brother, Jean-Michel, also heard chanting on the statement, were both cited in 2009 in a plot – even back then – to attack the Bataclan.

According to RTL, investigators suspect Fabien Clain may have supervised the Paris attacks not from Syria as previously thought, but from France or Belgium.

In the early 2000s, the brothers moved to Belgium and frequented Islamist radicals in Molenbeek. In Syria, Fabien Clain was in close contact in Syria with Abdelhamid Abaaoud, killed in the police raid on Saint-Denis last week and thought to be among the Paris killers.

Investigators think he may have initiated the attacks, said RTL.

Når man leser om disse nettverkene og hvordan de arbeider og hva de har begått av handlinger, forstår man at Francois Hollande brukte ordet «krig». Disse mennene har erklært Frankrike krig og de fører krigen helt uten hensyn til regler. Det vil være rart om ikke også Frankrike kommer til å sette regler til side som beskytter terroristene.

 

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2015/11/21/a-french-muslim-convert-living-in-syria-is-believed-to-play-a-key-role-in-european-terror/

 

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/belgium/12011114/Brussels-Paris-attack-terror-alert-suspects-Salah-Abdeslam-manhunt-Monday-live.html