Nytt

Mariusz Blaszczak. Foto: Polens innenriksdepartement.

 

Terrorangrepene i Spania viser at EUs system for omfordeling av migranter er farlig og galt, sier Polens innenriksminister Mariusz Błaszczak til den polske allmennkringkasteren TVP. Vi har å gjøre med et sivilisasjonssammenstøt, og hvis ikke Europa våkner opp, vil det komme flere angrep som det i Barcelona, legger han til.

Den polske statsråden forklarer at Polen ikke har de samme problemene, fordi landet ikke har muslimske enklaver hvor folk ikke integrerer seg, som andre steder er naturlige reder for islamske terrorister.

Det finnes ifølge Błaszczak ingen effektive metoder for å stanse terrorister som er rede til å ofre livet for å drepe andre: «Den eneste muligheten er at Europa lukker døren», uttaler han. Av hensyn til landets og innbyggernes sikkerhet kommer Polen derfor aldri til å gi etter for Europakommisjonens press om å ta imot migranter under unionens omfordelingsprogram, konkluderer statsråden.

Mange vesteuropeere ville ha blitt glade for å høre lignende ord fra sine statsråder.

 

TVP – Bild – Daily Mail – Reuters