På telefoner beslaglagt fra anholdte ulovlige immigranter, har polske myndigheter identifisert henrettelses- og terrorvideoer, samt pedofili og overgrep mot dyr. Dette er migranter som har tatt seg til Polen via Hviterussland og som forventes å reise nordover mot Skandinavia for å søke asyl.

Polens forsvarsminister Mariusz Błaszczak sa under en pressekonferanse at landets sikkerhet kommer før politisk korrekthet, da han delte informasjon om seksuelt avvikende innhold på ulovlige migranters telefoner.

– Dette handler ikke om å stigmatisere noen, men om å presentere fakta som viser hva det er for noen som krysser grensen vår. Vi må dele disse resultatene med offentligheten og snakke om den provoserende oppførselen til hviterussiske myndigheter, sa han.

Både Hviterussland og Polen fungerer som transittland før de tar seg videre til land som Sverige, skriver Fria Tider, og legger til at de som kommer fra Afghanistan forventes å motta asyl nesten automatisk.

– Sikkerhetspersonell som undersøkte identiteten og troverdigheten til mennesker som bodde i bevoktede tilfluktsrom, fant bevis på pedofil aktivitet og omgang med dyr, sa han.

Blant det forstyrrende innholdet polske myndigheter fant, var bilder av en afghansk mann som voldtar en ku.

– Bilder og videoer fra migrantenes telefoner kan indikere at de lider av alvorlige seksuelle avvik, fortsatte han.

Flere av de anholdte migrantene skal ha forsøkt å slette innhold som satte dem i dårlig lys.

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.