Tyrkias nye skolepensum sier farvel til Charles Darwin og utviklingslæren og hilser jihad velkommen – som en del av den patriotiske ånden.

Republikken er i ferd med å fjerne sine sekulære røtter og viser at det vil plante landet i islam.

Lærernes fagforeninger er bekymret (det må være de som enda ikke er arresterte). De sier at dette er et stort steg i feil retning for Tyrkias skoler og at det er et forsøk på å stanse kommende generasjoner fra å stille kritiske spørsmål.

Landets utdanningsminister, Ismet Yilmaz, sier at beslutningen om å utelate utviklingslæren er fordi den er «over studentenes nivå og ikke direkte relevant».

Et av medlemmene fra opposisjonspartiet Republican People’s Party, Mustafa Balbay, kommenterte utdanningsministerens uttalelse og sa at den var en fornærmelse mot elevene.

Utdanningsminister Yilmaz sier at det er deres plikt å rette opp hva som er blitt oppfattet som galt. Undervisning i islamsk lov og rett vil derfor også inkludere jihad. Men det betyr altså egentlig kjærlighet til fedrelandet, sier han.

 

«It is also our duty to fix what has been perceived as wrong. This is why the Islamic law class and basic fundamental religion lectures will include [lessons on] jihad,» Mr Yilmaz told reporters. «The real meaning of jihad is loving your nation.»

Akkurat som islam betyr fred, kanskje?

The Independent

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂