Belgia er lei av «flyktninger» som reiser hjem til landet de har «flyktet fra» på ferie. I løpet av de siste to årene har de knepet over 100 migranter, de fleste av dem var afghanere og irakere. Nesten alle mistet flyktningestatusen etter å ha blitt oppdaget. Men ikke de som allerede hadde familie Belgia. Som vanlig så er man human, nesten uansett hvor respektløst asylsøkere oppfører seg.

For det er mangel på respekt. Både overfor Belgia, skattebetalerne og ikke minst ekte flyktninger som aldri i livet kunne forestille seg å reise tilbake til det helvete de har flyktet fra.

Flyktningestatus er mer enn en papirlapp, sier Belgias asylminister Theo Francken.

– Det er den høyeste internasjonale beskyttelsen som et individ kan få. Logisk sett, så er en retur utelukket – for ikke å snakke om en ferie.

Flere enn 60 av de som ville tilbake til hjemlandet på ferie forsøkte å skjule sporene ved å reise via Tyskland og Nederland. Belgia har bedt om at informasjon om asylsøkere skal deles av flere land slik at de får slutt på jukset.

Passkontroller ville kanskje vært enda mer effektivt?

Belgia begynner å stramme inn på behandlingen av asylsøkere. De vil ha internering for å inngi falske dokumenter, dokumenter ikke levert inn i tide, de som unnlater å oppgi at de allerede er registrert som asylsøker i et annet land og de som nekter å samarbeide med immigrasjonsmyndighetene.

 

Også i Sveits fratar myndighetene migrantene asylsøkerstatus hvis de oppdager at de har vært på ferie i landet de har flyktet fra.

The Times

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂