Nytt

EUs fremforhandlede kvotefordelingsplan er i ferd med å havarere før den er igangsatt. Det viser seg nemlig at «flyktningene» slettes ikke vil fordeles til hvilket som helst trygt land i Europa. Syriske asylsøkere som befinner seg i Hellas nektet å bli videresendt til det rike og trygge landet Luxembourg – de ville heller til Tyskland. Det er selvfølgelig pinlig for EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker at asylsøkere nekter å reise til hjemlandet hans. Juncker er, som kjent, arkitekten bak kvotefordelingsplanen.

Diplomater rapporterer også at det er vanskelig å få sendt migranter til Estland. Ikke minst fordi Italia og Hellas er nølende med å tvinge folk til å reise til et land de ikke vil til.

«Kvotene er ikke slik ment at folk skal kunne asyl-shoppe», sa en EU diplomat til The Times. «hvis du sier at du flykter fra krig så kan du ikke nekte å reise til Luxembourg. Det gjør hele kvotesystemet til å bli en stor vits».

Da EU ble enige om en fordeling om 160.000 asylsøkere så ville de ikke lytte til protester fra østeuropeiske land som advarte om at migranter ville nekte å bli sendt til byer som Bucuresti i Romania.

Sverige skulle motta den første gruppen av eritrere som skulle sendes fra Italia. Det ble fullstendig kaos. 33 eritreere skulle gå ombord i et italiensk militærfly med Stockholm som destinasjon, men 14 av disse eritreerne stakk av dagen før og de resterende måtte låses inne for å hindre at de også forsvant før flyavgang.

LULE≈ 2015-10-09 De 19 eritreanska asylsˆkande som valts ut i enlighet med den omfˆrdelning som EU enats om anl‰nder med ett chartrar plan till LuleÂs flygplats, Kallax, p fredagen. Foto: Robert Nyholm / TT kod 11435

De 19 fra Eritrea som ikke fikk stukket av før de ble sendt til Sverige.

Kvotefordelingen er en elendig idé. Så snart de er registrerte og har fått seg Schengen-visa så forsvinner de dit de vil uansett. I Sverige forsvant 400 mindreårige asylsøkere bare fra mottak i Trelleborg  i løpet av de siste tre ukene, ifølge SVT.

Många av de ensamkommande barnen tröttnar på att vänta i Trelleborg på en kallelse till Migrationsverket. Minst hälften av de 1700 barn som anlänt under de senaste veckorna har därför lämnat sina boenden och rest vidare. Ankomstkommunen Trelleborg är skyldiga att polisanmäla dem som försvunna.

– Hittills har vi polisanmält 400, berättar Josefine Sandell, som arbetar med att registrera barnen när de kommer till Trelleborg.

På gatorna i Trelleborg går flera vilsna grupper av ensamkommande barn i regnet. Flera letar efter ”bus station”.

Många vill norrut, mot Malmö, Göteborg, Stockholm. Eller till något annat land. Flera som SVT träffar vill söka asyl i Norge.

Den neste dårlige løsningen EU har kommet opp med for å stanse migrasjonsstrømmen er å gi tyrkere fritt leide til Europa mot at de får ansvar for å passe grensene pluss milliarder av euro i støtte. Vi kan jo bare gjette hvor land tid det tar før alle migrantene i Tyrkia blir utstyrt med tyrkisk pass. Det syriske flyktningeproblemet blir løst for Tyrkia samtidig som millioner av tyrkere fritt kan flytte til Europa. Vinn-vinn, hvis navnet ditt er Erdogan. Fra asken til ilden hvis du er europeer. Det bor allerede over fire millioner tyrkere i Tyskland. Hva i all verden er det Angela Merkel tenker på og med?

The Times  Norran