Det er ikke noe populært å påpeke at det kommer kriminelle asylsøkere til Europa. Det ødelegger hele den gode følelsen av å være – ja nettopp god. Akkurat som i Storbritannia kan man i Nederland kreve innsyn i offentlige statistikker hvis man leverer en formell Freedom of Information (FOI) forespørsel.

Den største avisen i Nederland, De Telegraaf, har forsøkt å få tak i kriminalstatistikken over asylsøkerne i landet. Politiet benektet først at de førte slike statistikker, men måtte så innrømme at joda, de hadde tallene, men de kunne ikke offentliggjøre dem på grunn av «viktigheten av saker under etterforskning». Etter en drakamp fikk De Telegraaf endelig tak i det de spurte etter.

Ifølge dataene ble 663 asylsøkere arrestert i løpet av de ni første månedene i 2016 for tyverier. I tillegg ble 302 arrestert for seksuelle overgrep og andre former for vold.

De fleste asylsøkerne var fra Albania, Georgia, Marokko og Algerie. De kommer fra trygge land med lite håp om å få innvilget asyl i Nederland. Men De Telegraaf rapporterer at det er en endring i asylsøkerstrømmen. Det kommer ikke lenger så mange fra Øst-Europa, det er Nord-Afrika som har overtatt.

Ifølge nederlandsk politi så reiser de kriminelle migrantene gjennom Europa og velger seg asylsentre med best fasiliteter og med størst mulighet for å få godkjent asylsøknad. Når de blir informert om at de skal deporteres, så forsvinner de og reiser til neste europeiske land, skriver De Telegraaf.

Daily Express   De Telegraaf

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂