Nytt

Bildet: En enslig peshmerga-soldat skuer ut over sletten uten for Erbil i Nord-Irak. På slagfeltet er det motstanderen som definerer reglene. Hvis motstanderens taktikk er effektiv blir du nødt for å svare. Siden motstanderen også slår til i Paris, blir franske myndigheter nødt for å svare der hvor jihadistene kjemper med våpen i hånd. De jakter på dem og dreper dem. Foto: Christophe Ena/Reuters/Scanpix

Nyheten om at Frankrike likviderer franske jihadister i Irak og formodentlig også Syria, vakte oppsikt. Når franske tjenestemenn står frem og langt på vei bekrefter opplysningene, er det snakk om et bevisst valg. De vil sende et signal.

A French government spokesman Wednesday said fighters who travel overseas to join Islamic State are taking risks, as he responded to a question regarding a Wall Street Journal article on secret French operations to kill French jihadists.

The Journal story, published Monday, said French special forces are working with Iraqi soldiers to hunt and kill French nationals who have joined the senior ranks of Islamic State. The names and photographs of as many as 30 men identified as high-value targets have been distributed to Iraqi authorities by French special forces.

Tidligere og nåværende utenrikspolitiske rådgivere fortalte Wall Street Journal om politikken med å likvidere jihadister så de ikke kunne vende hjem for å drive terror mot befolkningen.

På den ukentlige pressebriefen til den nye regjeringen under Emmanuel Macron ble regjeringstalsmannen spurt om dette var gjeldende politikk, som de offisielt kunne bekrefte:

At the government’s weekly news briefing, a reporter asked Christophe Castaner if France views its citizens who join Islamic State as “enemy combatants,” who can therefore be targeted for assassination.

“I say to all the fighters who join (Islamic State) and who travel overseas to wage war: Waging war means taking risks,” said Mr. Castaner. “They are responsible for those risks.

De er ansvarlige for sin egen død, eller;  de tar livet i egne hender hvis de slutter seg til IS, lyder svaret.

Det er rene ord for pengene.

 

 

https://www.wsj.com/articles/france-issues-warning-to-islamic-state-recruits-1496235872